Pantenen kanssa toteutettavassa Treatover-kampanjassa keskitytään tällä viikolla kampauksiin ja hiusten stailausvinkkeihin. Hiukseni värjättiin juuri reilu viikko sitten ja halusin tietää, millaisilla kampauksilla uutta väriäni ja hiusteni vaaleampaa fiilistä voisi tuoda esiin. Kampaamo Saxcéssa työskentelevä hiusvalmentajani Anne Flink ottikin tehtäväkseen opettaa minulle muutaman helpon kampauksen, joilla viettää kesää kukkaistyttöfiiliksissä. Aloitimme yhdellä kampauksella, jota jatkamalla saimme aikaiseksi vielä kaksi lisää. Poropeukalona varmistin vielä, että kampauksia voi helpottaa niin, että korvaa letit nyörityksillä, jolloin kampausten vaikeusaste helpottuu vielä entisestään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki kampaukset tehtiin rentoon kiharapohjaan, joten aluksi koko pääni käytiin läpi kiharruspuikolla. Sitten päästiin varsinaisten kampausten kimppuun. Ensimmäiseksi hiuksiini tehtiin etuosaan ranskalainen letti. Letissä saa näppärästi esimerkiksi kuntosalille lähdettäessä hiukset pois kasvoilta tai otsatukallinen voi hetken aikaa nauttia otsatukattomuudesta letin avulla. Letti lähtee toisen korvan päältä ja päättyy toisen korvan taakse ja sen pää kiinnitetään hiusten alle piiloon pinneillä. Ja letinhän voi tosiaan korvata sillä nyörityksellä/kieputuksella, jos sormet eivät lettiin taivu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leijonanharja muunneltiin toispuoleiseksi kampaukseksi kieputtamalla takahiuksia kohti toista korvaa. Alkuperäistä kampausta ei muunneltu, vaan sitä vaan jatkettiin suoraan. Kieputettu osa kiinnitettiin pinneillä ja siitä tulikin yllättävän tukeva, vaikka se näyttääkin keveältä ja huolettomalta. Tämä taisi olla suosikkini näistä tyttömäisistä kampauksista! Tässä korostuu kivasti myös hiusvärini kikat eli tummempi alaosa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopuksi hiukseni laitettiin kokonaan kiinni. Anne teki toisen korvani taakse pään sivuun kolme ponnaria päällekäin. Jokainen ponnariosio kieputettiin itsensä ympäri ja kiinnitettiin pinneillä. Tämän tarkempia ohjeita en nutturaan osaa antaa, sillä parhaat nutturat syntyvät kuulemma kokeilemalla. Ponnareiden määrä vaikuttaa nutturan “pituuteen” ja tällä samalla ponnaritaktiikalla saa tehtyä vaikkapa niskaan kauniin nutturan ilman valkkia tai muuta apuvälinettä. Pitääkin vähän testailla joku päivä, mitä kaikkea ponnareista saa rakenneltua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitokset vielä ihanista hiustyyleistä ja -vinkeistä kampanjan hair coachilleni Annelle. Annen vinkeistä hiusten muotoiluun ja muista aatteista kuulette lisää tulevissa postauksissa, mutta palataan niihin sitten ajallaan myöhemmin. Voitte kuitenkin miettiä jo valmiiksi kysymyksiä hiusammattilaiselle, jos jokin mieltänne painaa. Kysymyksiä pääsee esittämään myöhemmin tässä kuussa. Tämän sunnuntain voisi melkein käyttää erilaisten kampausten kokeilemiseen ja harjoittelemiseen. Kai tekin olette huomanneet, että kauneimmat meikit ja hienoimmat kampaukset onnistuvat aina silloin, kun on yksin kotona eikä illaksi ole tiedossa mitään menoa ja kaikki menee tavallaan hukkaan! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Ensi viikolla keskitytään hiusten lomatyyliin ja niiden suojelemiseen auringolta sekä muilta “lomavaaroilta”. Stay tuned.