Sovimme jo alkuvuodesta kampaajani kanssa, että jossakin vaiheessa kevättä hiuksistani purettaisiin kaikki sinne tungetut värit ja minulle vaalennettaisiin kesätukka. Perjantaina koin sitten tämän hetken viimein koittaneen ja tallustelin Salon Noiriin jännittyneenä siitä, missä kunnossa oma hiukseni olisi, kun sieltä otettaisiin kaikki “ylimääräinen” väri pois. Kampaajaihastukseni Ville kyllä lupaili, että prosessi olisi teininä kokeilemaani värinpoistoa hellempi, mutta lopussa hämmästelimme silti molemmat, kuinka hyväkuntoisena hiukseni kaikesta lutraamisesta selvisivät, sillä hiuksilleni tehtiin tuon ilapäivän aikana vaikka mitä.

Värin purkamisen ensimmäisessä vaiheessa kuiviin hiuksiini levitettiin varsinainen värinpurkuaine eli pigmenttejä poistava aine. Aine vaikutti jo 20 minuutissa koko tukassani, vaikka muovimyssyn läpi huomasin vaalenemista vain jo ennestään vaaleahkoissa latvoissani. Kerron jo tässä vaiheessa ennen kuin unohdan, että koko tähän hiusmuodonmuutokseen meni yhteensä 3,5 tuntia aikaa. Ja kyllä, pöydällä on häälehti! :Dblondiksi1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisen huuhtelun, johon sisältyi mm. 5 pesua syväpuhdistavalla shampoolla ja hiusten vaalennus, jälkeen tarkistettiin, mitä kaikkea hiuksista lähti ja mitä sinne jäi niin sanotusti jäljelle. Värinpurkuainehan poistaa kaiken hiuksiin lisätyn, joten silloin vaalennetut hiukset jäävät tietysti edelleen vaalennetuiksi, sillä vaalennuksessa hiuksesta poistetaan pigmenttiä. Hiukset kuivattiin muuten kokonaan tässä välissä, jotta näkisimme, mihin suuntaan väriä tulisi värin purkamisen ja hiusten vaalennuksen jälkeen korjailla ja kuinka paljon. Tyveä päätettiin tummentaa, väriä taittaa kylmemmäksi ja hiusvärin lisäksi hiuksiin laitettiin vielä muutamia tyviraitoja.

blondiksi2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihastuin hiusteni punertavanvaaleaan sävyyn, joka toisin kuin sellainen kellertävä vaalea, näyttää mielestäni raikkaalla tavalla erilaiselta. Lopulta väri saatiinkin säädettyä täysin kohdilleen ja sitten päästiin miettimään hiusten mallia. Siinä ei ollut mitään valitettavaa, mutta himoitsin pientä muutosta. Pituudesta en halunnut ottaa pois eikä oudon hyväkuntoisia latvoja tarvinnut edes siistiä. Päädyin siksi kompromissiratkaisuun normaalin otsatukan ja otsatukattomuuden välillä, sillä mietin, etten ehkä halua kesäksi otsatukkaa, kun otsa hikoilee ja otsis vain liimautuisi siihen ällöttävästi. Ihana mielikuva, eikö olekin?blondiksi3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sivuotsishan se sieltä teki vuosien jälkeen paluun. Tämä hieman mansikkainen sävy hiuksissani ihastuttaa itseäni varsin paljon, vaikka tämä ei takuulla kaikkien asteikolla vielä ole edes oikeasti blondi. Joka tapauksessa lopputulos on hurjasti vaaleampi kuin aiemmat hiustyylini. En tiedä vielä yhtään, mihin suuntaan tästä seuraavaksi jatketaan, mutta ainakin kuusi viikkoa viihdyn tässä uudessa tyylissäni. Hiusten tyvi on nyt sitä sävyä, että mietimme Villen kanssa, olisiko se jopa se oma hiusvärini tai ainakin sen kovin läheinen sukulaissävy. Sehän sopisi minulle, sillä mitä harvemmin tyveä pitää korjailla, sittä enemmän tätä laiskaa ihmistä ihastuttaa. Postailen takuulla pian lisää kuvia uusista hiuksista, jolloin niiden väristä ja mallista saa vielä paremmin selvää! :)

(kamera saatu)