Kesäloma. Tuo levottomana harhailevan sielun ystävä, mutta monen (ja varsinkin tällaisen paljon vaalennetun) kesätukan vihollinen. Arvasittekin jo ehkä, että Pantenen kanssa yhteistyössä toteutettavassa Treatover-kampanjassa keskitytään tällä viikolla kesähiuksiin ja erityisesti niiden hoitamiseen. Vaikka edessä ei olisikaan aurinkolomaa, Suomen aurinkokin tekee hiuksille tuhojaan, jos ei ole varovainen. Lomalla tilanne saattaa äityä tuplasti pahemmaksi, kun mukana kuvioissa on usein suolainen merivesi tai ainakin astetta kovemmat lämpötilat. Jos muuten yhtään kaipaatte lomaa tai hemmottelua, muistakaa osallistua kylpylälomakilpailuun How’s Your Hair? -sivustolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos mahdollista, kesäksi tai aurinkolomille kannattaa hankkia UV-suojallinen aurinkosuojasuihke hiuksille tai hiuksiin jätettävä hoitoaine. Paras ratkaisuhan olisi suojata hiukset hatulla tai huivilla suoja-aineen lisäksi, mutta jos se ei ole mahdollista, vahinkoja kannattaa minimoida muilla tavoilla. Kloori- tai merivedessä uimisen jälkeen hiukset tulisi pyrkiä huuhtelemaan mahdollisimman pian makealla vedellä. UV-suojaa pitää muistaa lisäillä huuhteluiden jälkeen aktiivisesti, muuten siitä ei valitettavasti ole oikein apua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rannalla tai kaupungissa vietetyn päivän jälkeen hiusten puhdistaminen merivedestä, hiekasta ja kaupunkipölystä on aivan yhtä tärkeää kuin niiden suojaaminen etukäteen. Suihkussa voimiaan pääsevät näyttämään kosteuttavat hiustuotteet, joilla kärsinyttä hiusta elvytetään. Itse käytän aurinkolomilla hiusnaamiota hoitoaineen sijaan joka ilta, mutta Suomen kesässä kannattaa ehkä seurailla tilannetta ja lisätä vaikka hiusnaamion käyttökertoja yhdestä kerrasta kahteen viikossa, jos tarve sitä tuntuu vaativan. Pantenellahan on hiusnaamioiden lisäksi tuubissa myytävä tehohoito, joka on siis hiusnaamion ns. rinnakkaistuote ja sopii tuoteprofiilistaan huolimatta muillekin kuin vain ohuille hiuksille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näissä kuvissa näkyy myös mieluisiani kesän tukkatrendejä. Kaksi suosikkikesähiustyyliäni ovat tuollaiset rennot laineet ja rento niskasykerö tai -ponnari. Joka tapauksessa kesäisen hiustyylin pohjalla toimivat mielestäni kivoiten sekaiset kiharat, joita voi pitää auki ja joista voi letittää tai kieputella kampauksia vaikkapa tähän tyyliin. Kaikista paras kesätukka on kuitenkin sellainen, jonka eteen ei tarvitse tehdä juuri mitään. Jos hiukset vetävät kiharaan, antaa niiden kihartua, tai jos ne tahtovat kiiltää suorina, sekin käy. Pääasia on, ettei kesätukka aiheuta kantajalleen tippaakaan stressiä. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Psst! Ensi viikolla päästäänkin kurkistamaan kulissien taakse hair coachini työpaikalle ihan videomuodossa ja pääsette vihdoin esittämään kysymyksiänne hiustenhoidon ammattilaiselle. Stay tuned.

(tuote saatu)