OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tätä odotettiin kauhulla, sitten juhlittiinaivan liian aikaisin urbaanilegendalta säästymistä, mutta vihdoin se tapahtui minullekin. Reilu viisi kuukautta synnytyksen jälkeen huomasin suihkussa, kuinka käsiini jäi shampoota vaahdottaessa iso tuppo hiuksia. Ei sellainen “äitituppo”, joka irtoaa, kun on pitänyt hiuksia nutturalla neljä päivää, vaan ihan kunnon kasa hiuksia. Odottelin viikon verran, josko tuo karvanlähtöaika olisi loppunut. Viikko venyi kuukaudeksi ja kuukausi kahdeksi. Tässä sitä nyt ollaan avautumassa aiheesta, sillä hiuksia lähtee edelleen tupoittain ihan joka päivä.

Jos kampaan viisipiikkisellä (eli kädelläni) hiusteni läpi, jää jo pelkästään latvoista alla olevan kuvan näköinen tuppo. Harjan kanssa tavaraa irtoaa ihan kunnolla ja tuntuu, että hiuksia lähtee niin kauan kuin vaan jaksan harjata. Hiukset on harjattava kylpyammeen tai lavuaarin päällä, jotta ne saa kerättyä roskiin. Silti lattialla on isoja määriä hiuksiani niinä päivinä, kun pidän hiuksia auki. Ette varmaankaan ihmettele, miksi sellaisia päiviä ei ole nykyään juuri koskaan. Tämä alkaa kieltämättä häiritä jo ihan tosissaan minua. Kosteilla hiuksilla ei ole mitään järkeä nukkua, kun aamulla tyyny näyttää siltä, että sen päälle on aseteltu peruukki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voiko tätä hiustenlähtöä helpottaa ja karvanlähtöajan loppua nopeuttaa jollakin keinolla? Imetän öisin ja useita kertoja päivässä, joten mielessä kävi sekin, kestääkö tämä “sulkasato” imettämisen lopettamiseen asti? Ei kai sentään..? 🙁