Meidän ipana nieleen kaiken, mitä suuhunsa saa. Tuttikaan ei maistu herralle varmaan siksi, ettei sitä voi nielaista. Olen tyytyväinen, että vauvalle saa syötettyä helposti D-vitamiinit, Cuplatonin ja juotavat rokotteet. Päivittäisten D-vitamiinien, jotka aloitetaan vauvoilla kahden viikon iässä, kanssa tuli kuitenkin hieman ongelmia. Gefiluksen tippoja kehuttiin lähipiirissämme eniten ja koska niihin on lisätty myös maitohappobakteereja, aloitimme tipat näillä varsin hinnakkailla versioilla. Havaitsimme kuitenkin pian, että poika huusi vatsakipua tippojen jälkeen monta tuntia. Testasin olla ilman tippoja vajaan viikon ajan ja vatsakivut loppuivat. Lueskelin netistä, että öljypohjaiset D-vitamiinit saattavat kuulemma vaikuttaa näin, joten käännyin toisen vaihtoehdon puoleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jekovit-tipat saivat paljon kehuja vaihtoehtoina öljypohjaisille tipoille. Näissä liuoksen pohjana on tosin öljyn sijaan alkoholi, mikä vähän mietityttää minua. Päätin kuitenkin kokeilla tippoja, sillä uskon, ettei apteekissa myytäisi näitä, jos tuo pieni alkoholimäärä olisi vauvalle haitallinen. Ensimmäisenä iltana Jekovitit eivät aiheuttaneet mitään reaktiota vauvalle (vaikka niiden maku on yrjöttävä mauttomiin Gefiluksiin verrattuna). Toisena iltana vauva kuitenkin kiemursi tippojen jälkeen, joten jatkan niiden antamista ja katson, onko itkuisen kiemurtelun ja tippojen välillä syy-seuraus -suhde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virallisena vitamiinilusikkanamme toimii muuten ihanan vakiolukijani Susun yllätyslahjaksi lähettämä Muumipeikko-lusikka. Helpoin tapa antaa tipat on mielestäni tipauttaa viisi pisaraa nestettä aivan lusikan kärkeen ja pyyhkäistä kärki sitten vauvan ylähuulen sisäpinnalle. Kuvassa tipat ovat levinneet ympäri lusikkaa, kun käteni ei oIlut kovin vakaa. Imetän vauvan aina heti tippojen antamisen perään, jolloin ne huuhtoutuvat suusta vatsaan maidon mukana. Tipat ohjeistetaan antamaan ruuan mukana ja tämä on minun tulkintani ohjeesta. Kokeilin alussa myös tiputella tipat suoraan rinnalleni, josta vauva imaisi ne maidon mukana, mutta tämä taktiikka oli välillä hyvin sotkuinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATuo alimmainen vitamiinipurkki kuvassa on seuraava vaihtoehtomme, jos Jekovitkaan ei sovi pojalle. Sain suihkutettavat Dlux-vitamiinit* blogin kautta testiin. Vegetaristeillekin sopiva, piparmintunmakuinen suihke imeytyy paremmin kuin tabletit, mutta kuulemma myös tippoja paremmin, koska suihke levittäytyy isommalle pinta-alalle limakalvoja. Ja vain yksi suihkaus päivässä riittää! Suihke on öljypohjainen, mutta kokeilen vitamiineja niin kauan, että sopiva löytyy. Saattaahan noissa Gefilus-tipoissa olla vikana se, että mukana on maitohappobakteereja eikä se öljy olekaan ongelma. Mutta tämä mysteeri selviää vain ajan kanssa! 🙂

(*mainoslinkki)