OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä sitä edelleen maataan, neljättä päivää turhautuneena flunssapotilaana. Tylsää on ja ahdistaa, vaikka kuinka tiedän, että viikonloppuna olisi mitä kivaa edessä. Ehkä vähän salaa pelkään, että joudun perumaan hauskat suunnitelmani taudin vuoksi. Siksi koetankin nukkua mahdollisimman paljon. Aina, kun olen hereillä, turvaudun muutamaan kikkaan, jotka helpottavat oloani. Parhaat ystävät, joita raskauden aikana sain luvan flunssaani eliminoimaan käyttää, ovat:

  • Bafucin-tabletit kipeää kurkkua puuduttamaan. Syön yleensä Strepsils-tabletteja mieluummin, mutta niitä ei apteekissa suositeltu raskauden aikana käytettäviksi.
  • Panadol Hot -juoma nenää avaamaan ja särkyä lievittämään. Yleensä juon sekä tätä että Finnrexiniä, mutta koska raskausaikana vain parasetamoli on ok, Finnrexin-kokoelmani jäi laatikkoon mököttämään.
  • Otrivin-nenäsuihke hengittämistä helpottamaan. Minä suosin mentholista versiota, sillä se avaa nenän jotenkin tehokkaammin kuin tavallinen suihke. Nämä kiellettiin raskauden alussa, mutta lääkäriltä saa pyydettyä luvan lyhyelle käyttöjaksolle.
  • (kotitekoinen jogurtti)jäätelö puuduttaa ihanasti kurkkua ja viilentää nihkeää sekä hikistä oloa täydellisesti. Ja on tietysti himputin hyvää!

Nenäkannuni kaivelisin lisäksi kotiapteekkilaatikosta heti, jos uskaltaisin hakea kaupasta siihen merisuolaa ilman pelkoa siitä, että pyörryn matkalla. Onneksi jääkaapissa on vielä ruokaa, niin ulos ei ole pakko lähteä näin heikossa kunnolla.

OITNB

Mutta milläkö sairaspäivät saa sitten kulumaan, kun voimat eivät riitä mihinkään ns. oikeaan tekemiseen? Parasta tekemistä kipeilypäiviin:

  • datailu eli käytännössä muiden mammablogien lueskelu. Vielä lueskeluakin parempi idea on sen nopean selaamisen sijaan myös jättää kommentti kivaan postaukseen, kun kerrankin on kommentointiin aikaa. Bloggaaja ilahtuu kivasta kommentista!
  • Netflix ja kaikki huiput sarjat sekä elokuvat siellä. Minut valittiin mukaan bloggaajien Stream Teamiin, minkä vuoksi sain lahjaksi oheissälää erääseen hyvin koukuttavaan sarjaan liittyen. Meisseli ja kana? Ehkä arvasittekin. Kyseessä on siis Orange Is The New Black -sarja, jonka tuijotin läpi muutamassa päivässä ilmaiskoodini ansiosta. Ensimmäinen kuukausihan on kaikille ilmainen, joten jos et ole vielä tutustunut tähän sarja- ja leffakirjastoon, voi tehdä sen täällä.
  • nukkuminen. Kun näytön ja television tuijottaminen alkaa tuntua silmissä, on hyvä aika kiskaista kunnon päiväunet. Lepääminen edesauttaa paranemista, joten aina, kun vaan nukuttaa, kannattaa nukkua.

Nyt jätän tunnustamatta, että julkaisen tämän postauksen reaaliajassa, sillä en ole saanut aamuyön jälkeen nukuttua. Pitänee nautiskella muutamatkin päiväunet, jotta selviän tästä päivästä edes suunnilleen hengissä. Nyt voisin lähteä keittelemään aamupuuroa keittiön puolelle. Miestä en viitsi herättää, kun toinen niin tuhisee unissaan rauhallisesti. Pitäkäähän lippu korkealla, älkääkä vaan napatko tätä flunssaa. En suosittele. :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA