*KAUPALLINEN LINKKI

Kauniiden hiekkasärkkien ja sympaattisen kotieläinpihan lisäksi parasta Kalajoen lomamatkallamme oli majoituksemme. Edullinen majoitus eli meidän tapauksessamme *Villatone-mökki löytyi ihan googlaamalla majoituksia. Ainoat vaatimukseni olivat rannan läheisyys ja edullinen hinta. Enpä tuolloin tiennyt, millaiseen napakymppiin hakuammunnallani osuin.

Mökkimajoitus Kalajoelta oli todellinen helmi

Omalla saunalla, majoitustiloilla jopa 8 hengelle ja kahdella vessalla varusteltu mökki löytyi rehellisesti sanoen vähän vahingossa. Selasin ensin *kaikkia Kalajoen mökkivaihtoehtoja Lomarenkaan valikoimista. Hiekkasärkkien läheisyydessä on niin paljon majoitusvaihtoehtoja, että lähes kaikista on rannalle lyhyt matka. *Meidän mökkimme oli nimeltään Villatone ja tuo juuri remontoitu unelma maksoi maanantaista perjantaihin 466€ kahdelta hengeltä elokuun alussa. Uimarannalle oli vain 800 metriä.

Villatone-mökki sopii pariskunnille, kaveriporukoille tai lapsiperheille

Parasta kaksikerroksisessa mökissä on tila. 80-neliöisessä mökissä on helppoa viettää aikaa porukalla olohuoneessa, terasseilla, keittiössä tai yläkerrassa, mutta halutessaan voi myös vetäytyä omaan rauhaan esimerkiksi puhumaan pakollista työpuhelua. Mökissä on 5G-netti, joten etätyötkin hoituvat tarvittaessa. Juuri tämän vuoksi majoitus sopii niin monenlaisiin tarpeisiin ja näistä syistä päädyin vuokraamaan näin tilavan mökin minulle ja poikaystävälleni. Lemmikkien tuonti kohteeseen on muuten kielletty, jos pitää jokin miinuspuoli mökille keksiä.

Äitinä annan kiitosta siitä, että lapsiperheet on huomioitu aivan erityisesti, sillä rappusiin löytyy turvaportti, keittiöön on syöttötuoli, vessassa on potta ja alakerran makuuhuoneessa oli vielä retkisänky. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tästä! Villatone on täydellinen majoitus perheille, joilla on pieni lapsi tai useampi. Sänkyjä voi siirtää yhteen, joten perhepetikin on helppo luoda. (Poikaystäväni ei  muuten ihmettele enää, miksi pakkaan aina nippusiteitä mukaan.) Meillä nimittäin nukuttiin paljon perhepedissä, joten matkasänky olisi ollut meille turha. Paitsi ehkä päikkäriaikaan.

Yläkerrasta löytyy jättikokoinen majoitustila

Me nukuimme yläkerran makuuhuoneessa. Siellä oli kaksi sänkyä myös aulassa, mutta halusin mieluummin suljetun tilan, sillä mukanani tuoma tuulettimeni toimii silloin tehokkaimmin. Jos on kuuma, yläkertaan saa terassin oven avulla läpivedon, mutta en suosittele sitä ns. ötökkäaikaan. Yläkerrassa oli heti rappusten yläpäässä myös hauska “kaappi”, jonne voisin kuvitella varsinkin junnuikäisten lasten suorastaan tunkevan nukkumaan. Itse olisin pienenä ainakin mennyt sinne omaan rauhaan majailemaan. Seuraavista kuvista puuttuu vielä alakerran makuuhuone, jonka kaapissa oli jo aiemmin mainitsemani lasten matkasänky.

Mökki kuin sympaattinen omakotitalo: terassilta suoraan luontoon

Minulle, joka olen ensimmäiset 16 vuotta elämästäni kasvanut aivan landella, tärkeä osa mökkielämystä oli myös mökin sijainti. Pienessä omakotitalossa kasvaneelle tämä mökki oli enemmänkin omakotitalo takapihalla, jota pieni metsikkö edusti. Kuvittele se rentoutunut olo, kun saunan jälkeen istahdat rakkaasi/rakkaidesi kanssa mökin takaterassille ihailemaan hiljaista metsää teekuppi höyryten. Siihen metsään jäi kaikki työstressini. Ei tarvitse palauttaa, jos satut sen sieltä löytämään.

Selaa Kalajoen vuokramökkejä *TÄSTÄ!

Tutustu kuvien tilavaan ja tunnelmallineen Villatone-mökkiin *TÄÄLLÄ! 🏡

Psst! Jos aamulla laiskottaa, Villatonen asukkat saavat viereisestä Rantakalla-hotellista aamiaisbuffetin (kuvassa yllä) kympillä. 🫶🏼