Juhannusviikonloppumme Tampereella aiheutti Instagramissani viestitulvan muilta vanhemmilta, joilla loma on vasta edessä. Tampereen kylpylähotelli eli oikealta nimeltään Holiday Club Tampereen Kylpylä kiinnosti teitä kovasti, joten laitoin pystyyn vielä kyselyn, mitä kaikkea tahtoisitte tarkalleen lukea hotellilomastamme. Yövyimme hotellissa kaksi yötä, joten ehdimme tutustua hotelliin aika hyvin. Oikeastaan vain kuntosali jäi testaamatta, sekin tosin näytti hienolta ulkoa. Tässäpä vastaukset kaikkiin kysymyksiinne ja lisänä vielä iso kasa kuvia.

Millainen huone sopii majoittumiseen perheelle? Löytyykö Tampereen kylpylähotelli -alekoodia?

Hotellihuoneista meillä ei ole kokemusta, sillä halusin loma-asunnon ruuanlaittomahdollisuudella. Meillä oli käytössämme 30 neliön Ministudio, joka sopii majoittumiseen enintään neljälle henkilölle. Studiossa voi olla amme tai sauna, meille osui sauna. Ihan pienen taaperon kanssa en olisi tätä vuokrannut, sillä jyrkät rappuset ja itsesuojeluvaistoton lapsi ei ole ihanteellinen yhdistelmä. 6-vuotias sen sijaan kulki jo raput varovaisesti. Ministudion hinta on 160€/yö. Tällä hetkellä hotellihuoneiden hinnat ovat nettisivujen mukaan alkaen 88€/yö.

Yöpymisemme ei ollut blogiyhteistyö, joten minulla ei valitettavasti ole antaa alennuskoodia, mutta ainakin tilaamalla uutiskirjeen saa 15% alennuskoodin. Se on jo tuntuva alennus loman hinnasta. Ai niin, ja ainakin huoneistoomme sisältyi parkkipaikka yhdelle autolle eli siitä ei tarvinnut maksaa extraa. Hotellin vieressä on parkkihalli eli autolta pääsee nopeasti hotelliin.

Missä kannattaa ruokailla? Miten aamiaistarjoilu sujuu näin koronavirus-tilanteessa?

Ruokailuista jäi kirjaimellisesti hyvä maku suuhun. Aamiainen tarjoillaan Cotton-ravintolassa hotellin aulakerroksessa niin, että puuroannokset, jogurtit ja keitetyt munat sai ottaa itse pöytään. Samoin mehut, kahvit ja pienet makeat, jotka oli yksittäispakattu. Vegaanisille tuotteille löytyi oma jääkaappi, sieltä hain aina kauramaitoa kahviinikin kasvimaitojogurttien seasta. Suolaiset ruuat haettiin linjastolta, jolta valittiin ensin vaalea tai tumma leipä päällisineen. Sen jälkeen sai pyytämällä munakasta, nakkeja, pekonia, tai lämpimiä kasviksia. Toisena päivänä kasvisten tilalla oli kasvispullia.

Pöydistä osa oli poissa käytöstä, jotta kukaan ei istunut ihan lähellä. Aamiaisvuorot oli porrastettu, mutta sitä ei tuntunut monikaan tienneen. Lappu meni meiltäkin ohitse ensimmäisenä päivänä ja tulimme tuntia myöhemmin kuin meidän kerroksemme piti tulla. Onneksi oli silti väljää. Huoneeseen pystyi tilaamaan myös aamiaiskassin, jos ei tahtonut ruokailla ravintolassa.

Samassa kerroksessa Cottonin kanssa on myös Classic Pizza -pitsapaikka. Molemmista ravintoloista voi tilata myös terassille ruokaa – ja niin me myös teimme. Pitsa oli mainio! Nöpsyn lehtipihvistä en oikein osaa sanoa, kun lasten annokset ovat usein kovin riisuttuja. Palvelu oli sekä aamiaisella että Laituri-terassiravintolassa ystävällistä ja nopeaa.

Mikä on lapsiperheiden näkökulmasta erityisen kivaa? Löytyykö tekemistä?

Aulasta löytyvä, 24/7 auki oleva R-kioski pelasti meidät useamman kerran. Palasimme illalla grillailemasta Nooran ja Matin luota, mutta Nöpsyllä olikin nälkä, joten rappasimme Reissumies-leivän huoneeseen. Minä taas paikkailin kahvivajetta pariinkin otteeseen päivän aikana. Siitä tulikin mieleen, että ihan hotellin vieressä on Angry Birds -leikkipuisto, jonne on helppo kipitellä huoneesta kuluttamaan aikaa. Isompien lasten kanssa taas voi vuokrata vaikkapa pyörät ja lähteä polkemaan.

Läheltäkin löytyy tekemistä, sillä kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, Särkänniemi on ihan järven toisella puolella.  Liput kannattaa ostaa ennakkoon hotellin respasta, siinä säästää vähän rahaakin. Tampereen keskustassa taas on mm. Pikku Kakkosen puisto, liikennepuisto ja parikin kivaa museota ipanoille. Varsinkin Vakoilumuseo ja Muumimuseo ovat vierailemisen arvoisia, jos ne sattuvat olemaan auki. (Näissä vinkeissä on siis “koronavara”, tilanne kun voi muuttua nopeastikin.)

    

Entäs se kylpylä sitten? Onko paljon altaita ja kuinka siistiä siellä on? Entäs naposteltavapuoli?

Kylpylässä oli kuvauskielto, joten valitettavasti sieltä ei ole kuvamateriaalia. Sen kuitenkin painoin mieleeni, että syvin allas eli ns. aikuisten allas oli muistaakseni 1.2-metrinen syvyydeltään eli sopi sekä lapsiperheille pulikointiin että ihan uintiin. Lapsille oli oma, matala allas pienellä liukumäellä. Sen parissa viihtyi vielä 6-vuotiaskin. Kävin myös kylmäaltaassa virkistäytymässä. Lisäksi tarjolla oli kolme poreallasta ja pieni baari, josta sai mm. kylmiä juomia, jäätelöä ja muutamaa suolaista annosta, jos nälkä sattuisi yllättämään.

Allasosasto oli siisti, suihkutilat olivat jopa ihan näyttävät. Tykkäsin kovasti suihkujen värimaailmasta. Paikalla oli tietysti myös uimavalvoja. Miinusta annan siitä, että kylpylä aukesi vasta kello 12. Lapsiperheessä tekemiselle kun on tarvetta usein jo aikaisin aamulla. Kylpylä ei kuulunut huoneiston hintaan, vaan siitä maksettiin erikseen.

Muita plussia tai miinuksia? Jotakin mainitsemisen arvoista, jota Tampereen kylpylähotelli -nettisivuilta ja esitteistä ei käy ilmi?

Ota tuuletin mukaan! Huoneistossamme oli järjettömän kuuma ja huono ilma. Siellä oli valmiina pieni pöytätuuletin, mutta sen ja oman (kyllä, tuon sellaisen aina mukanani) avullakin saimme vain vaivoin unta. Huonot yöunet jäivät siis reissun ainoaksi miinukseksi. Yllätyin myös, että aamiainen piti ostaa huoneistovuokran lisäksi. Siitä en tiedä, kuuluuko se hotellihuoneyöhön automaattisesti. Voisin mainita vielä, että hotelli oli paljon tunnelmallisempi ja viihtyisämpi luonnossa kuin nettisivujen kuvissa.

Muita yllätyksiä ei oikein eteemme osunut, ja kokonaisfiilis hotellilomasta oli kaikki muuttujat huomioiden 9/10! :)