MAJOITUS SAATU / LOHJA SPA & RESORT

1. Sijainti. Karjalohjalle ajelee omalla autolla Helsingistä vajaan tunnin verran kauniista maisemista nauttien, bussilla pääkaupungistamme kestää yhdellä vaihdolla himpun alle kaksi tuntia. Kylpylähotelli sijaitsee kauniin Lohjanjärven rannalla rauhallisella alueella.

2. Rantatalot. Hotellissa voi yöpyä päätalossa, rinnetaloissa tai uusissa rantataloissa. Varsinkin nyt syksyllä nuo viimeksi mainitut ovat parhaimmillaan. Niistä näkee järvelle ja tuntee majoittuvansa omassa rauhassa. Päätaloon on pihan poikki silti lyhyt matka ruokailemaan ja kylpylään.

3. Elämyskylpylä. Mieletön paikka! Vedän tässä välissä henkeä, sillä kylpylän sisällön luettelemiseen menee hetki. Elämyskylpylästä löytyy useita saunoja, lastenallas, vesihierontaa, lämmitetyt divaanit, kiipeilyseinä, treenispotti näytöllä, porealtaita, kahluualtaat, kylmäallas, kuuma-allas ja vaikka mitä vielä. Kuvia ja videota kylpylästä (mm. minä kiipeämässä tuota karmeaa kiipeilyseinää) löytyy tämän postauksen lopussa olevista postauksista.

4. Ruoka. Kanerva-ravintolan buffetin lisäksi à la carten (Panorama) pitsat ovat mainitsemisen arvoiset. Isäni kävi kiittämässä kokkia keittiössä syötyään pitsan ja jopa nirso mieheni kehui ruokaa. Ravintolassa järjestetään paljon juhlia, ja Lohja Spa & Resortin cateringia tilataan Helsinkiin asti. Minut mutkaton kotiruoka on ainakin lumonnut täysin!

5. Rantasauna. Vaikka kylpylän puolella on erilaisia saunoja höyrysaunasta suolasaunan kautta koivusaunaan vihtoineen, joskus vanha kunnon rantasauna lähellä laituria on parasta, mitä voi päähänsä saada. Järvipulahduksella tai ilman, rantasaunassa kannattaa vierailla. Naisille ja miehille on omat saunomisajat.

6. Aktiviteettimahdollisuudet. Ei ole kiellettyä viettää koko viikonloppua elämyskylpylässä, mutta kannattaa käydä myös kuntosalilla, minigolfradalla, lenkillä järven rannalla ja talvella hiihtämässä jäällä.  Olemme mm. käyneet tutustumassa pienen kävelymatkan päästä löytyvään mummonmökkikylään (suloisin ikinä) ja viettäneet aikaa järvellä melomassa.

7. Tapahtumat. Hotellissa järjestetään perinteisiä pikkujouluja ja yritysten virkistyspäiviä, mutta muitakin teemoja on tarjolla. Erilaisia hyvinvointiviikonloppuja on esimerkiksi tarjolla useita kertoja vuodessa. Viimeisinpänä teemaviikonloppuna vierailimme Oktoberfesteillä, siitä löytyy kuulemma pian lisää asiaa matkaseuralaiseni Ninan blogista.

8. Rauha. Jos ei tahdo olla sosiaalinen, ei ole pakko olla. Kylpylähotellin ympäristössä on paljon tutkittavaa, mutta hotellillakin pystyy rentoutumaan. Jos tahtoo rentoutua aikuisten seurassa, se onnistuu elämyskylpylässä myöhäisellä kylpyvuorolla viikonloppuisin. Joka perjantai ja lauantai kylpylä on auki vain täysi-ikäisille 19.30-22 välillä. Loungessa  tarjotaan naposteltavaa ja virkistävää juomaa, mutta myös kuohuviinin tilaaminen rentoutumisavuksi onnistuu.

9. Vaatetus eli kylpytakki. Rakastan tässä hotellissa sitä, että turha hienostelu on jätetty pois. Rantataloilta voi hipsiä kylpylään alaoven kautta pelkässä aamutakissa eikä kukaan katso kieroon. Olen viittä vaille siirtymässä tilaan, jossa ilmestyn aamiaisbuffettiin yöpuvussa paplari päässä.

10. Monipuolisuus. Sama paikka tarjoaa paljon niin rentoutujalle kuin aktiivilomailijallekin. Tänne voi tulla juhlimaan kaveriporukalla, viettämään romanttista laatuaikaa rakkaan kanssa tai lomailemaan perheen kanssa. Iäkkäitä hotellivieraita näkee paljon, mutta vastapainona on lapsiperheitä. Molempia vierailijaryhmiä houkuttanee helppous ja se, että kaikki on kätevästi saman katon alla.

Kurkista kylpylähotellin varauskalenteria täältä, ja lue muut blogipostaukset Lohja Spa & Resortista (ent. Päiväkumpu):

MAAGINEN TEEHETKI

TUNTUU IHAN KESÄLTÄ

KIMMAT KUNTOON -VIIKONLOPPU JA BLOGIHÄIRIKÖT

HELLITÄ HETKEKSI – VAI OSAATKO ENÄÄ?

KYLPYLÄTUNNELMISSA (+ VIDEO)