KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / HOTEL SVEITSI

Muistatko vielä Hotel Sveitsin Hyvinkäällä? Viimeksi olimme siellä kaksin, mutta nyt lähdimme sinne viikonlopuksi perheen kesken. Ja onneksi lähdimme! Tekemistä riitti niin paljon, että kokeiltavaa jäi vielä kolmannellekin vierailulle. Minä ja perheeni ajoimme hotellille Helsingistä tunnin, mutta samassa tunnissa paikalle ajoi myös äitini Tampereen kainalosta Kylmäkoskelta. Junalla Helsingistä kestää 50 minuuttia, ja juna-asemalta tulee vielä bussi suoraan hotellin eteen. Hotelli on siis monella tavalla helppo löytää, ja listasin alle syitä, miksi sinne kannattaa lähteä perheen, rakkaan tai ystävien kanssa.

Hotellihuone oli viihtyisä. Sieltä löytyi kaksi isoa ja yksi pieni sänky. Työnsimme sängyt yhteen huoneen nurkkaan, koska uusi paikka voi tuntua lapsesta jännittävältä paikalta nukkua. Ajattelin ensin, että yöstä tulee kamala, jos lapsi nukkuu minussa kiinni. Mitä vielä. Oikeasti yöllä ipana nukkui kiinni seinässä ja minä silittelin pienen selkää. Lopulta kaappasin 5-vuotiaan vauvan kainalooni.

Kylppärin perällä ollut kylpyamme taisi olla minun ja Nöpsyn suosikki huoneessa. Entisessä kodissamme oli kylpyamme, mutta nykyisin sellaiseen pääsy on harvinaista herkkua. Kylpyammeen lisäksi sänkyjen takana olevat luontoaiheiset tapetit loivat rauhoittavan tunnelman. Välillä istahdin työpöydän ääreen ihailemaan sisäpihan Piha-terassin valoja, jotka huoneeseemme pimeässä ihanasti loistivat.

Päivällinen ja illallinen valmistuivat nopeasti ja olivat maukkaita. Syömään ei tarvitse lähteä muualle, niin kuin joidenkin hotellien tapauksessa, sillä hotellin oma ravintola on hyvä. Siis todella hyvä! Tunnelmallisen Tila-ravintolan ruokalistan löydät täältä.

Suosittelen esimerkiksi alkupalaksi Talon klassikko Skagenia, pääruuaksi joko hiilillä paahdettua lohta punajuurivoikastikkeella sekä perunamuussilla tai mausteista jokirapupastaa hummerimoussella ja jälkiruuaksi friteerattua valkohomejuustoa lakritsinäkkärillä sekä vanilja-lakkahillolla. Kylkeen vielä kuiva Riesling ja ympärille oma perhe, parempia “lisukkeita” saa hakea.

 

Aamiaisella oli pieniä, ihania yksityiskohtia. Melonia rakastava Nöpsy sekosi, kun kerroin hänelle, että tarjolla on kolmea erilaista melonia. Minä taas intoilin vohveliraudasta, jolla paistoinkin perheellemme aamupalavohvelit. Pienistä yksityiskohdista tuli mieleen, että tahtoisin kiittää ihan erikseen lämpimästä kahvimaidosta. Se on sellainen arjen luksusjuttu, mikä pitäisi olla tarjolla kaikissa hotelleissa ja kahviloissa.

Kaurapuuro oli aamiaisella mielettömän hyvää ja söimmekin  molempina aamuina pojan kanssa tuunatut puurot mieheni ollessa enemmän sämpylämiehiä. Minun puuroni päällä oli mysliä, kuivattuja banaanilastuja ja metsämarjoja. Nöpsyllä taas oli kanelista omenakompottia, banaanilastuja ja muroja.

Aulan tunnelma oli poikkeuksellisen kotoisa ja Lobby Bar kätevä. Respan yhteydessä on Lobby Bar, josta saa vuorokauden ympäri pientä suuhunpantavaa. Ja hyvä niin, sillä valvoimme illalla niin pitkään, että hipsimme pyjamissamme ostamaan juustosämpylät yöpalaksi. Söimme ne tietysti sängyssä, koska hotellissa voi tehdä niin.

Myös keinuvat tuolit ovat ihanat! Jos olisin hotellilomalla yksin, nappaisin pienestä kirjastosta kirjan mukaani, ostaisin respasta kahvin ja pesiytyisin roikkuvaan tuoliin lukemaan tuntikausiksi. Erityisen tunnelmallisen meidän vierailustamme teki ensilumi, jota ihailimme valtavien ikkunoiden läpi.

 

Jos Hotel Sveitsi alkoi kiinnostaa, pysythän linjoilla? Seuraavassa postauksessa kerron nimittäin aktiviteeteista, joita hotellissa ja sen lähimaastossa voi kokeilla! Paljastan etukäteen sen verran, että tarjolla on mm. kiipeilyä puissa, uimista ja elokuvia. Siis kaikki samassa viihdekeskuksessa ja sen pihalla. Moukolat ja MINI, joka pääsi parkkipaikalla latautumaan, kiittävät tekemisentäyteisestä hotelliviikonlopusta! :)