Äiti, pliis?!Hotel Torni Tampere ja siellä yöpyminen olivat olleet lapseni haaveita jo jonkin aikaa. Tampereen rautatieaseman raiteille näkyvä hotelli kieltämättä pistää helposti silmään, joten en ihmettele, että se oli jäänyt vaivaamaan lasta. Lisäksi isäni oli kertonut, että yläkerrassa olisi paikka, josta näkisi koko kaupungin. Synttäreideni kunniaksi sovin treffit lähes kaikkien Tampereella asuvien ystävieni kanssa ja varasin huoneen Torni-hotellista. Sinne olisi ihana kellahtaa unille, kun kaikki rakkaat ystävät oli treffattu. Jälleen kerran toivoin huonetta kylpyammeella, ja kyllä vaan, olisin tehnyt niin, vaikka olisin matkustanut yksin.

Hotel Torni Tampere ja huone kahdelle

Koska olen käytännönläheinen, annan heti hotellille pisteitä sen sijainnista. Rautatieasemalta on ihan muutaman minuutin matka hotellille, joten painavienkin tavaroiden kanssa pääsee perille ilman taksia. Tosin aivan hotellin ovelle pääsee ajamaan autolla, jos sellaiselle tulee tarve. Myös check in on hoidettu hyvin, sillä vaikka aulassa oli paljon ihmisiä jonottamassa vastaanottovirkailijan tiskille, me kirjauduimme automaatin avulla sisään ihan hetkessä ja kävelimme pitkän jonon ohitse hisseille. Huonekortinkin pystyi aktivoimaan itse, tajuttoman kätevää! Nousimme hissillä kerrokseen numero 9 ja meitä kohtasi vatsanpohjaa kutkuttava näkymä.

Majoituimme muistaakseni SOLO KING -huoneessa, jonka tumma, oranssilla raikastettu sävymaailma oli mieleeni. Huoneessa olisi ollut rikosnovelleja Tampereelta luettavaksi, mutta lapsen kanssa ei luppoaikaa jäänyt. Ensi kerralla sitten. Illalla teimme vedenkeittimellä iltakaakaot ja katsoimme isosta telkkarista Shrek-elokuvaa. Olen viime aikoina nauttinut erityisesti hotellihuoneessa juoduista kahveista tai kaakaoista. Vaikka monen mielestä kapselikone huoneessa voi olla turhake, minä pidän niistä. Kone on aarre esimerkiksi tilanteessa, jossa matkustaa aamu-unisen tyypin kanssa, joka herää aamiaiselle 10:30, mutta itse kärsii 7:00 vihlovasta kahvihampaasta. Lasten kanssa tätä ongelmaa ei onneksi useinkaan ole.

Aamiainen, henkilökunta ja muut extrat

Hotellin käytävällä törmäsimme pariinkin kertaan Onni-oravaan, joka jakoi lapsille herkkuja.  Onni ja muu henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja aina valmiina auttamaan. Aamupalalle oli varattu runsaasti tilaa ja vaikka asiakkaita oli paljon, niin oli paikkojakin. Mitään ei tarvinnut juurikaan jonottaa ja ruokaa oli riittävästi. Inhoan, kun kesken kattauksen jokin ruokalaji loppuu eikä sen tilalle ole uutta.

Kattauksessa ihastuttivat erityisesti servetit, joihin oli painettu Popedan biisin sanat. Tunnustan ottaneeni äidilleni tuliaiseksi sen. Ruoka oli perushyvää ja sopivia vaihtoehtoja löytyi lapsenkin makuun. Varsinkin lohitahna oli herkkua! Aloin vasta jälkikäteen miettiä, olisiko keittiöstä voinut tilata kasvissyöjälle lämmintä ruokaa pekonin ja mustanmakkaran tilalle. Ainakaan kukaan ei maininnut asiasta enkä huomannut minkäänlaista kylttiä, mutta nälkä lähti munakokkelillakin.

 

Yläkerroksen MORO Sky bar

Vihdoin pääsimme vähän ennen lähtöä hissillä 25. kerrokseen. Siellä nautiskelimme pienet colat ja ihmettelimme tuttuja maisemia aivan uudesta näkökulmasta. Minä bongailin vanhaa kotiani, siskoni nykyistään. Pikkusisko käveli aamulla kanssamme aamupalalle ja lähti vielä yläkerrokseen ihailemaan rakasta kotikaupunkiaan. Keskipäivällä baarissa oli väljää, mutta illalla sinne oli alakerrassa kunnon jono. Yksi kiinnostavista yksityiskohdista baarissa on hissien yläpuolelle tehty Sankareiden seinä, joka esittelee tamperelaisia olympiamitalisteja.

“Salainen” ulkoterassi

Baarin reunasta pääsee terassille, jonka läpi kulkemalla löytyy värikkäitä tuoleja, jotka meidän lomapäivänämme kylpivät katon läpi tulvivassa valossa. Lapseni lempipuuhaa oli viuhahdella lainaviltissä terassin poikki. Paikalla ei onneksi ollut muita asiakkaita, joten hän sai ottaa ilon irti näkymistä. Siskoni ei ollut aivan yhtä energinen. Terassiin tutustumisen jälkeen sanoimmekin heipat hotellille ja kävelimme rautatieasemalle. Matkan oli aika jatkua, mutta tänne tulemme vielä uudelleenkin.

Psst! Jos mietit, miksi käyn nykyään paljon Sokos-hotelleissa, suuri syy on se, että S-etukortilla saa jopa -25% alen yöpymisistä ja vielä bonukset päälle. Tutustu Solo Sokos Hotel Torniin paremmin täällä! 🧡