Jos kerran kissa saa kirjoittaa blogia, kyllä mäkin saan. Eli moi, oon Nöpsy, täytin just 5 vuotta ja tulin kertomaan, että opettelen uimaan tänä kesänä. Ennen uimakuvia tein teille tällaisen asettelukuvan, jossa on mun uimavarusteita. Äitikin aina ottaa näitä. Kuvassa näkyy mun superhieno uimarengas, mutta ei kellukkeita vaikka ne on kyllä tärkeämmät. Niistä en luovu, kun menen isoon veteen. Oon vesipeto, mutta vain pienissä vesissä.

 

Kun molskin äidin tai mummun kanssa syvällä puolella, mulla on kellukkeet ja joskus niiden kans uimarengas. Kun opetellaan uimaan, rengas laitetaan pois, ja äiti kannattelee mua masusta tai leuan alta ja sitten kauhon käsillä ja polskin jaloilla ihan pirusti. Joo, saan sanoa pirusti, mutta en sitä sanaa, joka tarkoittaa naisen pakaroita. Opin sen päiväkodissa, varmaan mietit jo sitä. Ja sitä, että jalat pitää pitää pinnan alla, ettei roiski kaikkia muita vesipetoja.

Uimareissun tärkee osa on pillimehu. Se pitää olla Lidlin päärynämehu tai appelsiini-cola, koska niitä juodaan aina mummulassa. Äiti taas ostaa aina niitä Raikastamo-mehuja, joissa on kivoja kuvia. Äiti on vähän sitä mieltä, että voidaan kyllä mennä Serenaan, mutta pitää osata uida vähän paremmin ennen sitä. Kahjoilen kuulemma joskus vedessä, niin me sitten opetellaan nyt käytöstapoja. Osaatko sä jo uida?

Nöpsy