VYÖLAUKKU SAATU / DIDRIKSONS

Kauniina kesäaamuna on ihana pakata kahvit termariin, kaivella kärpässienikypärä esiin ja hypätä pyörän päälle. Pyöräilykärpäsen puraistessa lainaan aina äitini Helsinki-pyörää, joka on pätevä tällaisiin satunnaisiin pyöräretkiin. Tätä mallia taidettiin tehdä aikanaan vain rajoitettu erä. Voitin polkupyörän eräästä kilpailusta ja annoin äidilleni, koska olin juuri lunastanut itselleni tavallisen Jopon. Nyt sekin taitaa olla siskoni kanssa Turussa, koska en niin välitä pyöräilystä, että tahtoisin omaa pyörää. Lainaaminen käy hyvin.

Pyöräilyhousujen yläosana oli tietysti “the uimapuku”, koska en omista enää tuubitoppeja. Rusketun pyöräillessä todella nopeasti enkä tahdo urheilurintsikoista rajoja. Puin siksi ylleni olkaimettomat rintsikat tueksi ja niiden päälle uimapuvun ilman olkaimia. Pitääpä metsästää kaksikerroksisia tuubitoppeja jostakin. Nyt vastaan on tullut vain ohuita liruja, joista kuultaa läpi ja jotka menettävät helposti ryhtinsä.

Kuulokkeissa pyöri BookBeatin kirja, puhelin kulki mukana kätevästi Didriksonsilta saamassani Brokk-vyölaukussa. Yhteistyöhömme kuuluvat vaatteet ja postaukset tulevat painottumaan syksyyn ja talveen, mutta saatuani tämän laukun vähän kuin extrana, olen käyttänyt sitä paljon eri tavoin ja halusin vinkata tästä sporttisesta laukusta blogissakin. Näitä myy ainakin Halosen nettikauppa. Eväät ja kamera matkustivat mukanani pienessä repussa, joka keikkui pyörän edessä olevassa koukussa.

Näiden tuttujen paikkojen ohi pyöräily aiheutti sen, että hymyilin koko reissun kuin sekopää. Muistelin, kuinka pieneni pyöräilin samaa reittiä mummulaan. Enää mummu ei asu korkean mäen huipulla, joten käännyin siellä takaisin. Vihreä luonto rauhoittaa niin, että palattuani pyöräretkeltä, olin tyyni ja rauhallinen, vaikka sitä ennen päässäni sinkoilivat stressaavat ajatukset. Loman päättymisessä pahinta on tieto siitä, että sähköpostikansio on ihan täynnä ja ensimmäinen viikko menee lomaviikon tuhojen korjailuun ja tavallisen rytmin palauttamiseen.

Mutta hei! Vielä olisi loppuviikko lomaa! Onko Helsingin lähellä jotakin paikkaa, jossa kannattaisi ehdottomasti käydä 5-vuotiaan kanssa? :)