8-11 / HUOMENTA! Aamu vanhempieni kotona alkaa ulkoilulla. Mummu ja pappa ajelevat kohti Strömsöä muutaman yön minilomalle, kun taas minä ja pikkusiskomme hoidamme vuorotellen taloa. Eli kissaa. Otin Nöpsyn seurakseni, koska puumajassa leikkiminen on ollut mielessämme koko viikon. Keräämme kukkia ja tunnistamme ötököitä. Nauramme, kun pieni kimalaisvauva kerää mettä peppu keltaisena.

11-14 / BRUNSSI! Myös pikkusiskoni on paikalla samaan aikaan ennen kuin lähtee omiin menoihinsa, joten leivon vanhasta aamupuurosta ja porkkanaraasteesta sämpylöitä luottoreseptilläni. Syön vanhempieni luona pakastemarjoja melkein joka ruokailun yhteydessä jossakin muodossa. Olisipa kotonakin pakastin täynnä marjoja! Tai no, olisipa kotonakin iso pakastin, sillä vaikka tuo pieni kaappi olisi täynnä marjoja, ne kestäisivät tahdillani ehkä muutaman viikon.

14-17 / YLÖS JA ULOS! Teloin isovarpaani ja se hidastaa vähän menoani, joten juoksentelun sijaan työnnän poikaa pyörän kyydissä ja järjestän eväsretken terassille. Törmäsimme eräänä aamuna Baanalla pyöräilijöille järjestettyyn aamiaiseen. Siitä lähtien poika on pyytänyt, että leikkisimme sitä. Nyt hän siis kurvasi terassille ja minä tarjoilin hänelle evästä. Pieni rakas! Kävimme myös rannassa heittelemässä kiviä järveen.

17-20 / LEIVOTAAN! Mummu on syönyt karkkikätkönsä tyhjäksi, joten taion muffinsseja ja keksin niille vielä kuorrutuksenkin. Koristeluvaiheessa tajuan, että noissa minttusuklaarakeissa on ehkä päiväys mennyt jo aikoja sitten. Hyvää oli silti, kukaan ei valittanut. Masut täynnä siirrymme sohvalle peittojen alle katsomaan LEGO-elokuvaa. Ihan pakko nähdä sen jatko-osa, tuo ykkönen on niin huippu. “Kaikki on niin nastaa!”

20-8 / ÖITÄ! Nukahdamme molemmat samaan aikaan. Minä normaalia aiemmin ja poika vähän normaalia myöhemmin. Yleensä hän on unessa jo ennen kahdeksaa, mutta ei tämäkään huono suoritus ole. Viileässä huoneessa uni tulee hyvin, kun ikkunasta vielä tulvii sisään raikasta maalaisilmaa. Aamulla saakin herätä siihen, kun Finski kehrää jaloissa aamupalaansa odottaen. Se ihana, karvainen ryökäle! ♥