KELLOPUHELIN SAATU / XPLORA

Viikon paras matka on koulumatka. Ensimmäinen matka kouluun jännitti varmaankin enemmän minua kuin lasta. En todellakaan tiedä, koska olen valmis päästämään lapsen kävelemään kouluun yksin. Koulumatkalla ylitetään yksi pieni ja kaksi jäätävän isoa ja liikennöityä tietä. Tällä hetkellä tuntuu, että itsenäisten koulumatkojen aika koittaa, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Seurailen tässä tilannetta lapsen kanssa kävellessäni, yksin kulkevat ekaluokkalaiset vaikuttavat vaan niin pieniltä vielä.

Toisaalta, olen kasvanut niin maalla, että kaikenikäiset lapset kaupungissa liikenteen keskellä ovat minulle kauhistus. Olin ensin miettinyt, että poika voisi mennä tokalle luokalle jo yksin, mutta silloin vaihtuukin koulu ja reitin opettelu alkaa alusta. Äh, ehkä en vielä ala stressata tästä. Vinkkejä ja kokemuksia saa kuitenkin jakaa kommenttiboksissa, sillä vertaistuki on todella tarpeen.

Nöpsyn kommentti: “Älä ressaa. Mun pitää vaan hankkia se liikennevalojenhidastin. Meidän puistotädillä on sellainen!

Viikon paras kirja on tietysti aapinen. Sitä esiteltiin isille videopuhelun kautta ja minulle illalla sängyssä. Aloin muistella omaa lapsuuttani enkä enää muista, millainen oma aapiseni edes oli. Tämä vaikutti kuitenkin hyvältä, ja aapisen sisältöönkin tutustuimme jo ensimmäisen päivän jälkeen, kun teimme kotiläksyt. Ensimmäinen kotitehtävä ikinä löytyy hieman alempaa tästä postauksesta.

Nöpsyn kommentti: “Se on kyllä tarkalleen sanoen Ystävien aapinen, äiti.

Viikon parhaat petivaatteet tilasin H&M:n alesta. Luomupuuvillainen setti on täydellinen koululaiselle ja maksoi alle 15€. Käytän pojan juniorisängyssä jo aikuisten peittoa ja tyynyä, jolloin en joudu ostamaan lakanoita missään erikoiskoossa. Yleensä meillä on samanlaiset peitot ja tyynyt, mutta nyt poika sai jotakin ihan omaa ja erityistä. Tuntuu muuten siltä, että tuo junnusänky alkaa hiljalleen jäädä pojalle pieneksi. Miksi pitää kasvaa niin nopeasti? Äiti ei pysy mukana.

Nöpsyn kommentti: “Nää on ihanat. Onko nää mun ihan omat?”

Viikon paras aktiviteetti on koulunkäynti. Hain pojan ensimmäisenä koulupäivänä iltapäiväkerhosta ja toinen oli juossut siellä naama punaisena ja aivan hikisenä. Aika paljon askelia tuli muuten ensimmäisen koulupäivän aikana leikin varjolla. Kellopuhelin näytti hurjaa lukua: 28.356! Saatiin hyvä sysäys matkalla kohti mitaleja, joita kelloon liitetyssä sovelluksessa voi saavuttaa. Lisää kellopuhelimesta voi lukea IG-storyistani täältä.

Nöpsyn kommentti: “Seuraavaks mä saan sen 250.000 askelta mitalin. Montako askelta ihminen voi ottaa yhdessä päivässä ennen kuin sen jalat irtoais?