KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / DIDRIKSONS

Mielikuvitus. Sitä kadehdin lapseltani usein. Kun minä näen aamuisin päiväkotimatkan varrella Baanalla tavallisia graffitteja, 4-vuotias lapseni näkee samassa paikassa kokonaisen maailman, jossa lapset pystyvät pomppimaan kalliolta pumpulimereen, pulut kantavat ihmisiä selässään ja sateenvarjolla voi seilata pitkin sateen muodostamaa virtaa. Miten voi saman asian nähdä niin eri tavalla?

Didriksons lähetti meille vaatteita uudesta syysmallistostaan, joka selkeästi osittain inspiroitunut Islannista sekä sen kalastajista. Sain kuulla, että ensimmäiset ruotsalaiskalastajat vierailivat Islannin kalavesillä 50-luvulla juurikin pukeutuneina Didriksons-ammattikalastusvaatteisiin. Näistä ajoista nykymallistossa näkyy varsinkin naistenvaatteissa selkeästi minimalismi.

Tuotteiden materiaalit on tehty kestämään ääriolosuhteita, joten minnepä muualle ne sopisivat paremmin käyttöön kuin Suomeen. Käytännöllisyyden ohella kestävä kehitys on tärkeä arvo Didriksons-tuotteille. Nahkaa ja turkista ei käytetä tuotteiden somistuksissa, ja yritys kiinnittää runsaasti huomiota vedenkäyttöönsä sekä kemikaaleihin, joilla heidän käyttämiään materiaaleja käsitellään. Tarkemmin heidän periaatteisiinsa voi tutustua tällä sivulla.

Pukeutuminen Suomen sääolosuhteissa ei ole aina lastenleikkiä. On huomioitava monta tekijää, jotta lopputulos on sekä mukava että hyvännäköinen. Lapsen on sekä pysyttävä kuivana sadevaatteissa että pystyttävä ohjaamaan sateenvarjovenettään mielikuvitusmaailmassa. Didriksonsin lasten mallistot suunnitellaan onneksi Active Play -linjaa mukaillen. Vaatteet näyttävät hyvältä ja niiden tekniset ominaisuudet ovat huippuluokkaa, mutta huomioon on otettu myös vaatteiden istuvuus ja se, kuinka hyvin lapsi pystyy liikkumaan niissä.

Stormann Kid’s Set -sadeasu on hyvä esimerkki vaatteesta, joka on tehty kestämään. Polvissa ja pepussa on erityisesti vahvistetut kohdat, koska ne tuppaavat kulumaan ensimmäisinä lapsilla. Hyvällä tuurilla tällä saamallamme asulla selvitään tämän syksyn ja ensi kevään lisäksi seuraavakin syksy, sillä Didriksons käyttää lastenvaatteissaan nerokasta Extend Size -systeemiä, jossa hihoista ja punteista voi avata sisäsaumaa. Näin vaatteen käyttöikä pitenee ja vaate tavallaan kasvaa lapsen mukana vielä yhden koon suuremmaksi. Myös tämä idea on osa kestävän kehityksen mukaista suunnittelua, tavoitteena on saada vaatteelle mahdollisimman pitkä käyttöikä.

moumou Didriksons

Myös minä sain syksyksi uutta ylleni. Vaikka rakastan käyttää lyhyitä takkeja, Helsingin merituuli on hyytävä ja julma. Kaula ja takamus palelevat helposti, joten ideaalivarustus syksyyn ja talveen täällä päin on ehdottomasti pitkä takki. Tästä saamastani tummanruskeasta takista voi säätää helman, hihansuut ja vyötärön mieleisekseen, sillä tietenkään takkia ei valita vain teknisten ominaisuuksien perusteella, vaan ulkonäkö vaikuttaa myös. Minä tykkää tästä suoralla helmalla ja niin, että vyötärö korostuu hieman.

Agnes Women’s Coat on nettikaupassa myynnissä myös keltaisena, mustana, sinisenä ja vaaleana. Luin joskus, että nimi Iina on muunnos nimestä Agnes, joka taas on latinalaisversio kreikan puhtauteen tai siveyteen viittaavasta nimestä Hagne. Kannan oikeastaan ylläni siis nimikkotakkiani. Takki on sekä tuulen- että vedenkestävä ja sen saumat on teipattu eli Ruoholahden viima jää kakkokseksi. Takki on kuoritakki eli syksyllä sitä voi käyttää sellaisenaan, mutta talvella sen alle puetaan lämpökerros. Hyvännäköinen takki sopii sekä kaupunkipäivään että ulkoiluun.

Lämpökerroksista hyvä esimerkki on tämä malliltaan tuulelta ja tuiskulta suojaava huppari. Se sopii toki sellaisenaan viileisiin syyspäiviin tähän aikaan vuodesta. Ingela Women’s Jacketin yläreuna suojaa kaulaa korkealle leukaan asti ja vaatteen alareuna taas peittää pepun eli yhdistettynä esimerkiksi Agnes-takkiin Didriksonsin vaatteet varmistavat, ettei Suomen pakkastalvi ei voi mitään minulle. Eikä edes jättiläispulujen lauma.

Onko Didriksons entuudestaan tuttu merkki? Ainakin merkin Thelma-parka tuntuu nautiskelevan legendan mainetta! :)