Viikon paras yhteistyövideo otti aika monta viikkoa, että sain sen tehtyä. Kävimme jo useita viikkoja sitten Hotel Sveitsi -hotellissa viettämässä treffiviikonloppua ja haastoin itseni kuvaamaan koko reissun lainassa olevalla Huawei Mate 10 Pro -puhelimellani. Alla olevalla videolla on tunnelmia reissusta ja ihan jokainen pätkä on siis kuvattu Huawei Mate 10 Pro -älypuhelimella, myös tuulilasin litistyneet ötökät alussa. Yök.

Hotelli-reissusta on edelleen hyvä fiilis päällä, vaikka siitä on jo aikaa. Taitaa käydä sama juttu kuin parin muunkin paikan kanssa, joissa olen ensin vieraillut yhteistyö merkeissä, mutta jonne päädyn lopulta aina palaamaan omakustanteisesti uudelleen ja uudelleen. Ai niin ja RAKASTAN tuon videon taustabiisiä, ihan paras tulkinta.

Viikon paras objektiivi on hyvin yllättävä pitkän laajiskauden jälkeen. 45-millinen tuli jo melkein myytyä pois, mutta onneksi lähdin sen kanssa luontoon kuvaamaan. Kyllä tämä vaan nyt pienen tauon jälkeen tuntuu tuottavan kaunista materiaalia. Valovoimaa tässä linssissä on enemmän kuin 17-millisessäni, mikä sekin vaikuttaa kuvanlaatuun. Rakastamani Lightroom Preset vie kuvista kolmiulotteisuutta pois, mutta se miellyttää silmääni tällä hetkellä.

  

Viikon paras kamera-asuste on “festarihihna” eli värikäs kamerahihna, jonka ostin Zadaa-sovelluksesta Ruissia odotellessani. Valitettavasti vaan hukkasin heti klipsin tuon hihnan toisesta päästä enkä siis saanut hihnaa kiinni kameraani festareilla. Pitänee koettaa kikkailla se jollakin toisella tavalla kiinni lainakameraani. Vai myydäänköhän näitä pujotusosia (just niitä :D) jossakin sellaisinaan?

Viikon paras kamera on Ruississakin mukana ollut vuosia vanha Polaroid-kamera. Sen ainoa huono puoli on, että filmejä mahtuu sisälle kerralla vain kahdeksan ja filmipakoista tulee inhottavan paljon roskaa. Mutta sellaiseksi kerran kesässä käytettäväksi kameraksi tämä on huippu!

Meillä oli Ruississa haaste ottaa tällä asukuva ja filmejä sai käyttää vain yhden, lopputulokset olivat upeita, koska meillä oli mukana niin ammattimaisia kuvaajia ja kuvattajia. Täältä Storysta voi kurkkia noita kuvia ja muutenkin matkan tunnelmia. Ai niin ja Ruissista puheen ollen! Odotan asukuvia Empulta, joten vielä hetki menee, että pääsen julkaisemaan ne. :)

Psst! Extrana mainittakoon, että otin tuolla hotellireissulla vihdoin ensimmäiset kuvani tällä kameralla. Jes!