Olihan se ihana. Puolentoista tunnin ajomatkan eli yksien päiväunien päässä Helsingistä löytyy Hanko, joka on kuulemma Suomen kesäkaupungeista paras. Koska on kesä ja kuuma, varauduimme ruuhkaan ja turistitungokseen, mutta Hangossa olikin torstaina ihanan väljää. Kävimme ensin satamassa syömässä, minkä jälkeen löysimme rannan, jolla oli koko ajan meidän lisäksemme vain suunnilleen kymmenen ihmistä.

Tämä reissu oli pojan ensimmäinen luonnonvesipulahdus korvien putkituksen jälkeen. Ensin merivesi jännitti, mutta lopulta siellä riehuttiin niin, että minun piti olla turva-aitana pojan ja meren välillä. Pikkujätkä sekosi ihan täysin onnesta rannalla! Hän viiletti boksereissaan ympäriinsä ja hyvä, kun ehdin NIVEA-aurinkorasvatuubillani sutaista silloin tällöin lastani. Itse keskityin ottamaan rennosti Changelta saadussa uimapuvussani ja Instrumentariumilta saaduissa Tommy Hilfiger -aurinkolaseissani.

MouMou Hanko

Söimme vielä ennen kotiinpaluuta jäätelöt ja sorbetit rannan tuntumassa olevasta Nuvole-artesaanijäätelökioskista. Sitruunasorbettini oli ihan napakymppi! Tosin se oli niin makeaa, että jätin puolet syömättä. Tosin myös siksi, että paikalla pörräsi koko ajan ampiaisia, joista yhden kanssa pääsin tekemään lähempääkin tuttavuutta.

Istuskelin rantahiekalla, kun yhtäkkiä takamustani vihlaisi ja altani lennähti pois jotakin mustaa ja äkäistä. Olin istunut ampiaisen päälle ja se ryökäle onnistui pistämään minua muutamankin kerran ennen kuin pääsi pakarani alta pois. Myönnän, että ansaitsin pistot. Ei ole kiva, kun joku istuu päälle.

 

Hangosta jäänyt mielikuva oli niin hyvä, että sinne täytyy ajella vielä takaisin. Onneksi turistiopas osasi kertoa, että Bellevue-uimaranta on kaikista rauhallisin, joten suuntasimme suosiolla sinne. Seuraavalla kerralla aion tosin kuluttaa vähän enemmän aikaa ihanassa satamassa. Kaikkialla oli niin kaunista ja rauhallista.

Ja meidän fiilikset rantapäivän jälkeen? Aika tasan tällaiset! :D