1998 – Kaikki nössöt laitteet kuten maailmanpyörä, näköalajuna ja törmäilyautot skipataan kokonaan. Laitteen on tunnuttava vatsanpohjassa mielellään koko kieputuksen ajan ja niin, että sitä tulee kiljuttua, vaikka ei edes tajua kiljuvansa.

2018 – Maailmanpyörässä on ihana nauttia maisemista ja näköalajunahan on tosi jees. Kaikki ylös tai alas sinkoutuvat laitteet jätetään kokonaan väliin, siellähän on sydän pysähtyä pelosta. Kieputtajatkin voivat aiheuttaa oksennuksen tai mikä pahempaa – joku voi oksentaa päälle.

1998 – Laitteelta toiselle juostaan kovaa. Näin päivän aikana ehtii nauttia mahdollisimman monesta laitteesta. Parhaissa kysytään, saako jäädä suoraan toiselle kierrokselle, jos ei ole paljoa jonoa.

2018 – Yksi kerta samassa laitteessa riittää ja reitti laitteelta toiselle katsotaan kartasta. Laitteiden välit kävellään rauhassa ja tunnelmasta nautiskellen.

1998 – Ranneke on pakollinen! Kertalippuja pitäisi ostaa sata, joten ne tulisivat törkeän kalliiksi. Kannattaa myös muistaa, että vanhalla rannekkeella voi saada seuraavan päivän lipun edullisemmin. Ja todellakin jaksaa riehua kaksi päivää putkeen.

2018 – Muutama kertalippu riittää, kun laitteet valitsee täsmäiskuna. Ja hei, lapsillehan on ilmaisia laitteita, joten parhaassa tapauksessa niitä kertalippujakaan ei tarvita juuri yhtään!

1998 – Kaikki laitteiden nimet osataan ulkoa ja tiedetään melkein sekunnilleen, koska kierros loppuu tai mihin suuntaan seuraava mutka muljauttaa mahalaukkua. Ensi kesän uutta laitetta on stalkattu jo etukäteen ja sinne on ihan pakko päästä heti ekana sitten.

2018 – Kaikki laitteet ovat joko vuoristoratoja tai jonkinlaisia kieputtimia. Ja laitteiden kesto? Jotakin “eikö tää nyt jo lopu” ja “kauanko tää vielä kestää” väliltä.

 

1998 – Pussitolkulla metrilakuja, pehmistä, hattaraa ja makkaraperunoita sekaisin! Syödään samalla, kun juostaan laitteelta toiselle eikä haittaa, vaikka kaverin kanssa menee karkkipussit sekaisin.

2018 – Pakko etsiä jotakin terveellisempää syötävää, ettei tule huono olo helteestä ja laitteista. Syödään sisällä ravintolassa rauhassa, jotta lokit eivät kärky makupaloja.

Kolahtiko vai vieläkö sisälläsi asuu hurjapää? :D

 

(aurinkolasit saatu Instrumentarium, korvikset Snö of Sweden)