Helkutti, miten ärsyttää olla sairaana! Sain jonkun riivatun pöpön, joka laukaisi monen päivän yskän. En saanut nukuttua öisin, koska kehon rentoutuminen laukaisi aina yskänkohtauksen. Nukuin päivät ja toivoin, että yskä loppuisi. Tiedäthän, sellainen kuiva ja hakkaava yskä? Aina, kun luulet, että nyt helpottaa… Sieltä tulee uusi yskänpuuska! Kylkiä särkee jo enkä uskaltaisi trampoliinille pomppimaan, vaikka siitä maksettaisiin minulle. Pulloon puhaltaminen auttaa hieman, samoin kuumat juomat.

Yskäpaniikkini taustalla taitaa olla se kerta, kun yskin niin pitkään, että kylkiluuhuni tuli hiusmurtuma ja yskä muuttui vielä kaiken lisäksi keuhkokuumeeksi. Sainpahan ainakin sitten kunnon lääkkeet, joilla paranin nopeasti, mutta mitään herkkua tuo sairastelu ei ollut. Toivottavasti uutta pöpöä ei pukkaa pitkään, pitkään aikaan. Nyt siis olo on muuten hyvä, mutta yskä iskee vielä monta kertaa tunnissa aivan puskista. Tiedän, ettei yskänlääkettä suositella, mutta se on ainoa apu, jolla saan nukuttua yöllä edes muutaman pidemmän pätkän.

Sohvalla pötkötellessäni ehdin nauttia kodin jouluisasta tunnelmasta. Tuon punaisen peiton alla sitä tuli vietettyä useampi päivä ja pelättyä, etten parane ennen huomisia työpaikan pikkujouluja. En ole vieläkään varma olostani, mutta tahtoisin niin kovasti mukaan. Teema meillä ovat vuosikymmenet, ja asuni on jokaista yksityiskohtaa myöten mietitty. Nollarityylini koostuu farkkuhameesta, jonka alla pitää olla liian paksut mustat leggarit tai sukkikset. Jalkoihin puen tietysti feikki-UGGit, vähän lyttyyn astutut ja väriltään muuhun asuun täysin epäsopivat.

Yläosaksi kirppistelin täydellisen biletopin eli violetin paljettihärpäkkeen levenevällä empire-helmalla. Hiuksiin piikkipanta ja perhosklipsejä. Laukuksi maailman pienin valkoinen Guessin clutch. Melkein pystyn heittämään läpyt 2000-luvun alun itseni kanssa. Harmi, etten löytänyt Pink Cat -pulloa rekvisiitaksi. Meikistä on tarkoitus saada mahdollisimman matta, rajaukset kiertävät silmät kokonaan ja silmien sisänurkkiin sivellään vielä valkoiset läikät “katsetta raikastamaan”.

Ihastelin tuossa äsken pikkusiskoni lapselleni askartelemaa joulukalenteria, jossa on jokaiselle päivälle aattoon asti pieni yllätyspaketti. Toisena kalenterina meillä on välipalakalenteri, joten yllätyskalenteri on kivaa vastapainoa jokapäiväiselle herkkuhetkelle. Tokihan tuoltakin takuulla joitakin herkkuja tulee siskoni tuntien, mutta muutakin kivaa on kuulemma luvassa. Unohdin melkein kahvijoulukalenterin ja kosmetiikkakalenterin, alkaa olla hyvä kattaus availtavaa joulukuun aamuille. Kaikki sisältö pääsee käyttöön, joten turhaa roinaa ei onneksi meille kerry.

Viikonlopulle olisi suunnitteilla mm. treffi-iltaa poikaystävän kanssa ja parhaan pulkkamäen metsästystä ystävän ja meidän molempien lasten kanssa. Treffi-iltoja pitäisi yrittää järjestää useamminkin. Lähellämme kun on liian monta kivalta vaikuttavaa ruokapaikkaa, joissa emme ole koskaan käyneet. Pulkkamäkien kanssa on vähän sama juttu, sillä tiedän Helsingissä olevan paljon pulkkamäkiä, mutta käymme ipanan kanssa niistä vain noin kahdessa. Miten tylsää!

Jos on aikaa jättää kommentti, ilmianna paras pulkkamäki omassa kotikaupungissasi! ❄️