KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ NESCAFÉ KULTA ORGANICIN KANSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän kuun NESCAFÉ-postaukseni aiheena on maailman myydyimmän kahvin luomuversio eli NESCAFÉ KULTA Organic -pikakahvi. Kun on päättänyt vaihtaa kahvinsa vihreämpään versioon, muuttuuko sen makusisältö? Kieltämättä tässä tapauksessa minusta hieman, mutta ero on hyvin hienoinen enkä tiedä, olisinko kiinnittänyt siihen edes huomiota, ellen olisi tiennyt juovani luomuversiota. Maultaan tämä luomukahvi on himpun hedelmäisempi kuin tavallinen versio. Virallisesti tätä kuvaillaan keskipaahtoiseksi kahviksi häivähdyksellä makeahkoa sitruunaa, vihreitä viinirypäleitä ja jopa punaisia marjoja. Minun kieleltäni kyseiset aromit jäivät kuitenkin puuttumaan. En osannut tunnistaa niitä, vaikka muutaman kahvinmaistelukurssin olenkin aikanaan käynyt. Happoa maistoin maussa, mutta sitruunaksi tajusin tuon hapokkaan vivahteen vasta luettuani kuvauksen. Mitenkään erityisen hapokas kahvi ei kuitenkaan ole, vaan yleismaku on pehmeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

NESCAFÉ KULTA Organic -pikakahvia varten ostetut kahvipavut ovat 4C-verifioituja. Tämä ei ollut minulle ennestään tuttua, mutta selvitin, että 4C (The Common Code for the Coffee Community) on maailmanlaajuinen kahvintuottajien, välittäjien, alan toimijoiden ja kansalaisten järjestö, jonka toimintaohjeet antavat kahvinviljelijälle mahdollisuuden viljellä kahvia kestävämmin. Luomukahville myönnetyt EU:n luomutunnus ja Reilu Kauppa -sertifikaatti soittivat jo jossakin kelloja. Luomutunnus takaa sen, että hyönteismyrkkyjen, lannoitteiden, antibioottien ja muiden ns. apuaineiden käyttäminen on tarkasti säännösteltyä.

Reilun Kaupan sertifikaatti on minulle vielä tärkeämpi, sillä puhuttuamme kemian ja ympäristötieteiden luennoilla, miten paljon ihmisen elimistöön kertyy kemikaaleja mitäkin kautta, ymmärsin viimein, että yksittäisen lähteen rajoittaminen on lopulta aika pieni tekijä. En kuitenkaan syö täysin luomusti, elän Suomen suurimman kaupungin keskustassa hengittäen vaikka mitä päästöjä, sudin kasvoilleni kosmetiikkaa toisensa perään, olen tilannut vaatteita epämääräisistä ”Kiina-kapoista” enkä muutenkaan pyri välttelemään elimistöni kemikaalicocktailin ainesosien kasvattamista. Siksipä minulle on tärkeämpää, että kahvinviljelijät ja -tuottajat huomioidaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän postaukseen liittyy myös arvonta, jotta tekin pääsisitte tutustuttamaan makunystyränne luomupikakahvin aromeihin. Arvontapalkintona on neljä laatikkoa NESCAFÉ KULTA Organic Luomu -laatikkoa, joista jokainen sisältää purkin kahvia ja kaksi juomalasia. Arvontakysymyksenä tahtoisin tietää, merkitseekö teille jotakin, että kahvi on luomulaatuista? Onko se valintaperuste sille, että ostatte tiettyä merkkiä tai luomulaatua? Käsi sydämellä! Nyt saa avautua. Vastausaikaa on viikon loppuun eli sunnuntaihin 20.11.2016 kello 23:59 asti. Tasapuolisesti arpaonnea kaikille! :)