Ajelimme tiistaina Naantaliin parin päivän kesälomareissulle. Aurinko paistoi ja yöpaikka oli varattu ihastuttavasta yöpaikasta. Ohjelmassa oli kaikenlaista lapsiperheaktiviteettia ja lomareissun kruunaisi visiitti Muumimaailmaan. Ipana oli hyvällä tuulella ja lomapuitteet muutenkin aika täydelliset. Kaikki oli kunnossa, paitsi lomaseurueen äiti. Päätäni särki, hartioita jomotti ja näkökenttä sumeni välillä. Unohdin puolet tavaroista kotiin ja aikataulu, jonka piti olla pomminvarma, muuttui koko ajan. Yritin olla hyvällä tuulella, jotta lomasta tulisi kiva mutta päädyin yöllä selaamaan itku kurkussa asuntoilmoituksia vannoen itselleni, etten enää koskaan, ikinä, milloinkaan lähtisi perhelomalle ihmisen kanssa, jonka käsitys lomasta on näin eri maata kuin omani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikeinta parisuhteessa on periaatteiden sulattaminen yhteen ja kultaisen keskitien löytäminen. Nopeasti ajateltuna samanlaisen ihmisen kanssa tulee parhaiten toimeen. Kai lomakin menee putkeen, jos kumpikin haluaa kävellä rannalla, istua ravintolassa ja mennä aikaisin nukkumaan. Mutta entäs, jos toinen tahtookin tanssimaan ja valvoa aamuyön pikkutunneille? Tehdäänkö kompromissi ja toimitaan nyt näin ja ensi kerralla eri tavalla? Vai lähdetäänkö tanssimaan, mutta palataan hotellille jo aikaisin? Enpä tiedä niin. Toistaiseksi en ole onnistunut ratkaisemaan tätä yhtälöä, sillä aiempien YES-miesten kanssa ongelmaa ei ole ollut. Myönnän, että petyin lomaan, kun se ei ollut odotusteni mukainen. Olen entistä väsyneempi, kireämpi ja pahantuulisempi, vaikka tarkoituksena oli rentoutua. Kuinka helppoa olisi lomailla sydämenkuvat silmissään huokailevan kumppanin kanssa, jolle kaikki on ihan-miten-haluat-rakas. Mutta en halua enää sellaista miestä.

Kotimatkalla häntä koipien välissä mietin, miten loma-asiat pitäisi ehkä miettiä tarkemmin etukäteen, jotta molemminpuolisilta pettymyksiltä vältyttäisiin jatkossa. Vaikka kuinka tahtoisi olla spontaani, lapsiperheessä helpottaa elämää, kun tietää, mihin ajoitetaan päiväunet ja missä syödään. Turha täyttää vatsaa välipaloilla, jos ollaan menossa puolen tunnin sisällä syömään ja sitä rataa. Turhilta pettymyksiltäkin vältytää, kun kaikki tietävät, mitä tapahtuu. Ohjelman voi päättää niin, että kaikkien suosikkipaikoissa käydään ja jokaisen toiveita kuunnellaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meditoimisen tai rauhoittavan joogaharjoituksen sijaan olen nyt sitten nollannut päätäni harjoittelemalla laudanhallintaa nurmikolla. Kruisailuopetuksen jälkeen päätin treenata touhua ja edistyn siinä koko ajan. Laudan sain tapahtumasta omaksi, joten voin harjoitella aina, kun vaan saan hetkeksi lastenvahdin. Sain lautailijaystävältäni vinkin, että laudanhallintaa kannattaa ensin harjoitella nurmikolla, jotta lauta pysyy paikallaan ja alusta on pehmeä, jos kun laudalta putoaa. Hyppääminen laudalle ja sieltä pois alkaa olla jo varmempaa, samoin laudan kallistelu eli ohjaaminen alkaa sujua paremmin. Yllättävän vaikea tuota tasapainoa on löytää verrattuna lumilautaan, kun liike on niin pieni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eiköhän sitten seuraavaksi pueta kypärä päähän ja siirrytä kovemmalle alustalle jatkamaan harjoituksia. Parhaassa tapauksessa seuraavan lomareissun alkaessa meikäläisellä on kokovartalokipsi ja saan jäädä kotiin. Vitsi vitsi, seuraavan loman alussa olen vanhempi ja viisaampi! :D

Psst! Pitääkö nyt sanoa, että tuo tanssi-juttu oli vain esimerkki? Joskus tuntuu, ettei blogeissa voi käyttää vertauskuvia, vaan kaikki luetaan kirjaimellisesti ja vielä ylitulkitaan kaupan päälle. Sanonpa siis tässä “kannattaisko erota” -kommenttia odotellessa, että ei, kumpikaan meistä ei halunnut tanssimaan, vaan riitojen aiheet löytyivät ihan muualta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(farkut saatu Noisy Maylta)