OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen lomapäivä tapeltiin, jälkimmäisenä keskityttiin ilman puhdistuttua hauskanpitoon ja lopulta myös tuliaisten etsimiseen. Miehen isä saa tuliaisiksi keittokirjan, jonka kannessa komeileva papparainen on poikani Rovaniemellä asuvan papan ilmetty kaksoisolento. Kirja on nimeltään “Onnellisen miehen keittokirja – ilman keittoja” ja sen on koonnut eninen muusikko ja kalankasvattaja Pentti-Oskari Kangas. Mutkattomat ruokaohjeet vaikuttavat herkullisilta ja toivon, että ne ovat keittiössä viihtyvän papan mieleen. Tämä osui silmiini sattumalta, kun kävin ostamassa matkatoimistosta liput Muumimaailmaan. Matkatoimiston edessä oli “osta liput täältä, vältä jono portilla” -kyltti, jonka orjana kävin ostamassa liput. Arvatkaa, oliko portilla jonoa? Ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska päätin tehdä minuutti ennen lähtöä hetken mielijohteesta pikavisiitin Herkku-karkkimyymälään, äitini ja isäni, mieheni äiti sekä minun pikkusiskoni saavat jokainen oman purkillisen ns. design-lakritsia. Tanskalainen Lakrids valmistaa erilaisia maustettuja lakritseja, joista kirjaimilla merkityt on kuorrutettu suklaalla ja numeroidut ovat “vain” muuten maustettuja. Lakut ovat lisäaineettomia ja gluteenittomia. Valitsin tuliaisiksi erikoismakuja. Summer-lakut ovat persikkaisia, kun taas Love-lakuissa maistuu vadelma sekä chili ja toisessa purkissa mustaherukka. Näissä on kaikissa mukana myös suklaata. Nämä kuvankauniit purkit on varmaankin pakko arpoa saajilleen, ettei tule tappelua. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA