KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ MEIRAN KANSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun Meiran väki tiedusteli, tahtoisinko leipoa yhteistyössä heidän kanssaan jotakin herkullista, en epäröinyt hetkeäkään. Tykkään kaikista jujuista ja kun postauksen aiheena oli klassikkoleivonnainen jollakin jujulla, tiesin välittömästi, mitä tekisin. Kakkujen klassikko, ainakin näin kesäisin, on tuoreilla mansikoilla koristeltu kermakakku. Mansikka-kermakakku raakakakkuna kuulosti sopivan haasteelliselta tehtävältä ja lopulta sainkin kehiteltyä täydellisen reseptin. Raaka kermakakku on väkisinkin aika kookoksinen, samoin hunajan maistaa helposti “läpi”. Minun maailmassani nämä eivät ole huonoja asioita, mutta ajattelin varoittaa, jos joku ei kyseisistä raaka-aineista pidä. Ai niin, manteliakin löytyy aika runsaasti, sillä valitsin Meiran leivontatuotteista käyttööni mantelijauheen, kookoshiutaleet ja mantelilastut. Kyllä muuten onnistuu helposti ja nopeasti raakakakkupohja valmisjauheista!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raakakakkupohja:

1,5 dl Meira mantelijauhetta (yksi 80 gramman pussillinen)

1,5 dl kookoshiutaleita

2 rkl juoksevaa hunajaa

Täyte:

1/2 banaani

Kookoskermavaahto:

1 tkl kookosmaitoa

1/2 rkl hunajaa

(5 pisaraa vaniljauutetta)

Koristeluun:

tuoreita kotimaisia mansikoita

Meira mantelilastuja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos kookosmaitotölkki on huoneenlämmössä, pane se leipomisen aluksi pakastimeen. Maitoa ei ole tarkoitus jäädyttää, mutta sen pitäisi jähmettyä hieman, jotta kiinteä osa on helpompi erotella nesteestä. Paras olisi panna tölkki jääkaappiin edellisenä iltana, mutta pakastin auttaa, jos leipomisinspiraatio iskee varoittamatta. Sekoita raakakakkupohjan aineet keskenään. Taputtele taikina irtopohjavuokaan. Pienellä vuualla saat korkeamman kermakakun, isolla litteän piirakan. Vuoan pohja kannattaa suojata leivinpaperilla, jotta kakku on helpompi siirtää tarjoilualustalle. Pane kakkupohja pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaavi kookosmaitotölkistä kiinteä aines kulhoon. Sekoita siihen sitten sähkövatkaimella vatkaten hunaja ja vaniljauute. Ota kakkupohja pakastimesta, viipaloi  sen päälle puolikas banaani ja levitä banaanikerroksen päälle kookoskermavaahto. Koristele kakku  mansikkaviipaleilla ja ripottele päälle mantelilastuja. Niistä saa mukava rousketta, sillä erilaiset tekstuurin tekevät kakusta kiinnostavan kokonaisuuden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos leipominen on lähellä sydäntäsi, osallistu arvontaan ja voita itsellesi Meiralta leivontamausteet vuodeksi! Osallistua voit kommentoimalla tämän postauksen kommenttiosioon mitä tahansa juhannusaattoon eli perjantaihin 24.6. kello 12:00 mennessä. Jätäthän kommenttisi yhteyteen toimivan sähköpostiosoitteen, jotta tavoitan sinut, jos olet onnettaren suosikki. Tasapuolisesti arpaonnea kaikille! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Tuosta yllä olevasta kuvasta kakkua ei edes tajua raakakakuksi. Onnistunut huijaus! ;)