Väsyttää, mutta velvollisuudet kutsuvat. Hiekkalaatikon reunalla hiekassa on takamukseni kokoinen kohta, jossa ei ole hiekkaa, koska kulutan tuota samaa kohtaa monta kertaa päivässä. Meikillä on psykologinen vaikutus minuun. Vaikka olisin kuinka väsynyt, tunnen oloni aina himpun verran virkeämmäksi, jos tiedän, etten näytä ihan siltä, että olen vain kolme minuuttia aiemmin noussut ylös sängystäni. Siksi kehittelin helpon pikameikin, joka ottaa aamulla aikaa alle minuutin, mutta lopputuloksella kehtaa lähteä vaikka kaupungille. Yhden minuutin pikameikki on muuten mahtava keksintö, mutta ainoa vika tässä on se, että meikki toimii yleensä vain aurinkoisella ilmalla tai ihmisillä, jotka käyttävät aurinkolaseja säällä kuin säällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki lähtee sävyttävästä päivävoiteesta tai ihon sävyn heleyttäjästä. Tavoitteena on luoda kuulas ja kaunis meikkipohja. Iho, joka näyttää virkistyneeltä ja levänneeltä.  Seuraavaksi maalataan huulet huulipunalla. Sävyn saa valita tietysti itse. Hyvä muistisääntö on kuitenkin se, että mitä kirkkaampi väri huulissa on, sitä “heränneemmältä” yleensä näyttää. Juuri ennen uloslähtöä silmäpussit, tummat silmänalukset, värittömät ripset ja muut unisuuden tuntomerkit peitetään aurinkolaseilla. Mitä suuremmat, sen paremmat. Lasit kannattaa laittaa kasvoille vasta uloslähtiessä, jotta meikkipohja ehtii imeytyä mahdollisimman kauan. Muuten aurinkolasien alareunat saattavat jättää meikkipohjaan jäljet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanaa lankalauantaita! Paistaako siellä aurinko? :)

(esimerkkikosmetiikka ja -aurinkolasit saatu Lumenelta, L’Oréalilta ja Dolce & Gabbanalta)