Bloggaajat ovat pahimman laatuisia sopuleita. Kun yksi keksii jotakin kivaa, muut apinoivat heti perässä. Pääsiäisen ansiosta melkein joka blogissa leivotaan nyt Kinder-piirakkaa – niin myös meillä! Blogista huomaa helposti, kun jokin stressaa tai vaivaa mieltäni. Silloin tahtoisin olla koko ajan keittiössä leipomassa tai laittamassa ruokaa. Ruuanlaitto on liikunnan lisäksi yksi parhaita tapoja helpottaa stressiä. Tällä reseptillä valmistuu uunipellillinen piirakkaa, mutta suosittelen tuplaamaan tuon vaniljakreemin, jos kokeilette ohjetta.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahden suklaan piirakka eli Kinder-piirakka

Pohja:

3 kananmunaa

3 dl sokeria

150g voita

5 dl vehnäjauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

Voikreemi:

150g voita

1 tl vaniljasokeria

5 dl tomusokeria

1 rkl vettä

Pinnalle:

200g maitosuklaata

200g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi paksua, kun vatkaimesta voi tiputtaa taikinan päälle kuvion eikä kuvio katoa heti. Lisää sitten joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä pohjataikinan ylimääräistä sekoittamista. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jätä kypsä piirakkapohja jäähtymään kunnolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Notkista huoneenlämpöinen voi pehmeäksi. Mausta se vaniljasokerilla. Suosittelen aitoa vaniljasokeria, vanilliinisokeri on oikeasti aivan eri makumaailmasta. Sekoita tomusokeri voin joukkoon pienissä osissa koko ajan samalla vatkaten. Lisää vielä lopuksi vesi ja sekoita kreemi tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan päälle nuolijan tai lastan avulla mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Sulata maitosuklaa ja valkosuklaa vesihauteessa. Fiksu sulattaa suklaat erikseen, laiska samassa kipossa. Kuten kuvasta näkyy. Levitä sulatettu suklaa voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Voit jättää valko- ja maitosuklaata joko selkeästi erilleen, tehdä koristekuvioita tai sekoittaa suklaat melkein kokonaan toisiinsa. Makuasia tai oikeastaan ei ole! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Mikähän ihmeen valkoinen töhnäkerros tuohon lasilautaseen yhtäkkiä ilmestyi näihin kuviin? Hyi olkoon! :D