Kuinkas sattuikaan, että juuri tänä viikonloppuna, kun sain tehtäväkseni etsiä parhaita mökkituliaisia Bellapuodista, lähdin tyttöjen kanssa mökille. Perinteinen mökkireissumme jäi viime kesänä välistä, koska minä esitin hikoilevaa Muumia pallovatsani kanssa, mutta tänä kesänä rentoudutaan senkin edestä. Mökkituliaisvinkkejäni ehditte toivottavasti  vielä hyödyntää loppukesän aikana. Bellapuodilla on nopea toimitus ja ilmainen palautus, minkä vuoksi suosittelen nettiputiikkia lämmöllä. Myös laaja valikoima niin tuotteissa kuin myyjissäkin saa minulta kiitosta. Pihistystuliaiset, joita postaukseen keräsin, ovat 0-25 euron arvoisia, panostusviemiset taas 26-50 euron. (Äiti-ihmisen suosikkijuttuja puodin valikoimista on listattu tässä postauksessa.) Lyhyemmän postauksen olisin saanut vain kertomalla, että huipputuliaisia löytää ostamalla mitä tahansa tästä tuotesarjasta, mutta tehdään tämä nyt pidemmän kaavan mukaan ja kuvien kera.

 mökkituliaiset pihistä

Pihistä mökkituliaisista tupsahtamalla mökille mukanasi vaikkapa:

 • purkki herkullista vartalonkuorintavoidetta. Itselläni on tätä suolakuorintavoidetta eri tuoksulla ja voi luoja, miten ihanalta se tuoksuu! Haistelin kaikki tuoksut läpi ennen piparminttuun päätymistä ja ne läpäisivät kaikki seulani.
 • pullo maustettua jääteetä. Jos tavalliset limut kyllästyttävät, mitäs jos maistelisitte mökkiporukalla matcha-inkiväärijääteetä? On muuten luomua.
 • tyylikäs kakkulapio. Kesä ei taida olla kesä ilman mansikkakakkua, ja kakkua on tietysti mukava leikata aivan erityisen hienolla kakkulapiolla. Näitä myydään monessa eri värissä.
 • SuolaSpa-saunasetti. Tämä menee ihan sisustuselementistä saunassa, mutta kauniilla suolasetillä on erityisesti allergikoille ja astmaatikoille suotuisia vaikuksia ilmaan. Lue lisätietoja linkin takaa.
 • astetta hienompi palohälytin. Turvallisuus ennen kaikkea – eikä sen tarvitse näyttää rumalta! Tämän hälyttimen on suunnitellut Paola Suhonen.
 • kelluvia tuikkulaseja. Jo yksi on kaunis, mutta useammalla saa tehtyä kauniin tuikkumeren vaikkapa lasten kahluualtaaseen. No, ehkä ei sentään, mutta veteen kuitenkin.
 • viiniastia. Tämä pitää viinin kylmänä, sisälle mahtuu kolmen litran hanapakkaus. Hieno tuliainen jo sellaisenaan, mutta kohtelias vieras pakkaa tietysti sisälle vielä viiniä!

mökkituliaiset panosta

Panosta mökkituliaisiin viemällä tuliaisiksi esimerkiksi:

 • torkkupeitto. Mökki on rentoutumista varten, joten miten olisi tuliasena torkkupeitto, jonka sisälle voi käpertyä päiväunille?
 • hurmaava teekannu. Sadepäivätkin kuluvat mökillä leppoisissa tunnelmissa, kun ne viettää sisällä nautiskellen kuumaa teetä.
 • hauska saunakeittokirja. Mitä kaikkea herkullista kiukaalla voikaan valmistaa? Jos et tiedä, tämä kirja on nappivalinta!
 • Muumipapan hattumaljakko. Jotta kukkakimput pääsevät täyteen loistoonsa, ne on hyvä asettaa näytille maljakkoon. Tässäpä hauska idea maljakoksi.
 • lasinen saunamittari. Tällainen on jo niin luksusta, että tekisi takuulla mieli viedä mittari omalle mökille. Mittaria koristaa kaunis kettu.
 • unisieppari. Mökin makuuhuoneeseen sopii koristeeksi kaunis unisieppari, joka pitää huolta, etteivät pahat unet vaivaa mökin omistajia tai vieraita.
 • sähkösavustin. Tämä on tullut vastaani lehtien sivuilla niin moneen kertaan, että kesää 2015 ei ilmeisesti voi viettää kokeilematta sähkösavustinta. Totuuden nimissä aioin tilata tämän isälleni Bellapuodista saamallani lahjakortilla, mutta isipä ehti jo ostaa savustimen itse! Nopeat syövät hitaat ja sitä rataa.

Kumpaan tuliaisryhmään sinä kuulut? Pihistäjiin vai panostajiin? :)