moumou cutrin värinaamioOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä ovat hiukseni ns. oikeassa värissään. Ei luonnollisessa värissä, joka päästäni vuosikymmenestä toiseen ulos puskee, vaan siinä “oikeassa värissä”, joka on huijattu kemiallisesti hiuksiini kestämään. Ymmärrätte kyllä, mitä tarkoitan. En kuitenkaan aina anna hiusteni olla tuollaisen ruskeasta toiseen ruskeaan liukuvärjätyt, vaan muuntelen hiustyyliäni suihkukäyntien yhteydessä. Lupasin jo aiemmin kertoa lisää Cutrinilta saamistani tuotteista ja nyt olen vihdoin ehtinyt kuvata tarpeeksi.

Erittelen myöhemmin tässä postauksessa hieman värinaamiokokemuksia, kaikkien naamioiden seurana käytän Reflection Color Boost -sarjan shampoota ja hoitoainetta. Ne tehostavat värin säilymistä kauniina vielä entisestään. Naamiotahan voi käyttää sellaisenaan tai sitä voi laimentaa hoitoaineella. Esimerkkinä tästä kesäinen kokeiluni, jossa laimentamaton hiusnaamio piti hiukseni haluamani ajan selkeästi pinkkeinä, kun taas laimennettu hiusnaamio säilytti ne hattaraisen vaaleanpunaisina. Pidin vaaleasta pinkistä pinkistä niin paljon enemmän, että en pitänyt goottipinkkejä hiuksia kuin muistaakseni päivän ajan.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruskeaa värinaamiota testasin ennen liukuvärjäystä kuuden viikon ajan suunnilleen tasaväriseen ruskeaan tukkaani. Laimentamattomana värinaamio pitää tyvikasvun piilossa (ja toimii loistavana ratkaisuna niille odottajille, jotka eivät kestovärejä laittaisi raskausaikana päähänsä, vaikka aseella uhattaisiin). Itse käytin tätä ylläpitotaktiikkaa laiskuudesta ja rahasyistä. Siinä, missä tyveä tarvitsi käsitellä vain silloin, kun tyvikasvu alkoi näkyä, hoitoaineella laimennettua naamiota käytin suunnilleen kerran viikossa pituuksissa kiiltoa ja ruskeaa väriä ylläpitämässä. Pelkkä naamio nappaa aika kovaa hiukseen kiinni, joten en käyttänyt sitä pituuksiini ollenkaan. Tässä uudessa tukassa käytän ruskeaa naamiota vain tyveen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Punainen värinaamio paljasti hauskan asian. Nukun nykyään n. 80 % yöstä oikealla kyljelläni, joten hiukseni myös kuluvat enemmän siltä puolelta. Siksipä punainen suoraväri nappasi paremmin kiinni vasemman puolen hyväkuntoisempiin hiuksiin! Huuhtelin väriä kyllä aika pitkään pois hiuksistani, joten vähän vähemmän huolellinen huuhtelukin olisi saattanut tuottaa tasaisemman lopputuloksen. Myös hoitoaineen käyttö ennen naamiota tai jopa naamion sekoittaminen hoitoaineeseen tasoittaa lopputulosta, sen huomasin seuraavana päivänä suihkussa, kun vähän korjailin punaisia latvojani. Näissä naamioissa on se hyvä puoli, että ne ovat niin hellävaraisia, että niitä voi käyttää vaikka joka päivä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oranssilla värinaamiolla sain aluksi vain tehtyä oikeasta latvaväristäni hieman tasaisemman, mutta muuten huomattavaa värieroa ei latvoissa näkynyt. Ilmeisesti ruskeaksi väitetty latvavärini taittaa sen verran punaiseen, ettei kuparinen sävy oikein erottunut. Onneksi tajusin kuitenkin kokeilla naamiota täydellä vaikutusajalla ja hoitoaineen jälkeen, jolloin väri ei huuhteluvaiheessa valunut viemäriin. Tällä tavalla oranssi sävy tarrasikin latvoihini kunnolla ja sain kuin sainkin oranssit latvat itselleni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko jotakin lempparihiustyyliä noista värinaamiokokeiluistani? Vai toimiiko tuo ihan “alkuperäinen” ruskean eri sävyillä tehty liukuvärjäys sittenkin parhaiten? Oma suosikkihiustyylini taitaa olla tuo ihan ylin eli kahdella eri ruskealla tehty liukuvärjäys. Välillä on kiva kikkailla uusilla hiustyyleillä, mutta taidan silti palata tuohon ns. pohjaväriin aina lopulta. Taidan muuttua vaan vuosi vuodelta tylsemmäksi hiusteni kanssa, mutta ei kai sille mitään voi. ;)