Googlailin eilen, montako karvanpoistopostausta olenkaan blogiurallani kirjoittanut. Suuri osa postauksistani on kadonnut bittiavaruuteen, mutta muistan kyllä, että aika tasan jokainen karvanpoistotapa on käsitelty perinpohjaisesti ja vielä erillisinä postauksinaan vuosien varrella. Koska aihe on nyt ajankohtainen, päätin tarttua siihen jälleen kerrran. Tässä siis joskus vuosia sitten kirjoitettu, uusilla vinkeillä ja satunnaisilla kuvilla entistäkin paremmaksi päivitetty ohjeistus, kuinka karvat voi ja kannattaa poistaa joko lyhyellä tai hieman pidemmällä tähtäimellä. Suhtautukaa muuten varauksella kipukynnysjuttuihin, joita karvanpoistokuvauksissa joskus luette, sillä kipu on hyvin yksilöllistä eikä sen määrää osaa kukaan ulkopuolinen arvioida. Sama juttu sen kanssa, kauanko karvat pysyvät poissa.

moumou karvanpoisto sääret

Sääret

  • treffit illalla: höylää tai suihkuta voiteella. Vaihtoehtoja on tähän tilanteeseen monia. Sekä höylällä että voidemaisella karvanpoistoaineella saa täydellisen sileät sääret. Kannattaa vaan testata etukäteen, ettei voide aiheuta näppyjä.
  • kiireetöntä trimmailua: epiloi tai vahaa/sokeroi. Näillä tekniikoilla voit ajan myötä huomata säärikasvojesi kasvun hidastuvan. Aluksi karvoja juurineen poistavia tekniikoita toistetaan suunnilleen kerran viikossa, mutta lopulta operaation voi toistaa vain 2-3 viikon välein. Normaali epilaattori poistaa tarpeeksi pitkät karvat, superepilaatttori (eli sekä epilontipäällä että terällä varustettu laite) kaikki.

moumou karvanpoisto kasvot

Kasvot

  • treffit illalla: vahaa. Kasvojen iho on pehmeää ja koska terävä sänki on viimeinen asia, jonka vauvanpeppuiholleen haluaa, kasvokarvoja ei kannata höylätä pois. Sen sijaan ne kannattaa nyppiä juurinen ja koska pinseteillä siihen menisi ikuisuus, suosittelen kasvovahaa. Kasvovahaa myydään sekä kylmävahaliuskoina että lämminvahana. Huulikiiltotuubia muistuttavalla pötkylällä tai applesiinipuutikulla on helppo levittää lämmintä vahaa oikeaan kohtaan. Jos vahaa menee väärään kohtaan, sen saa pois lämpimällä vedellä. Helppoa ja nopeaa! Ihon punotuskin laskee parissa tunnissa, mutta prosessia voi nopeuttaa sivelemällä kasvoja jääkylmällä kasvovedellä vahauksen jälkeen.
  • kiireetöntä trimmailua: vahaa tai käytä valoimpulssilaitetta. Kumpaakin on tehtävä säännöllisesti, mutta molemmilla tekniikoilla karvankasvu hidastuu. Valoimpulsseilla sen voi pysäyttää kokonaan.

moumou karvanpoisto bikiniraja

Bikiniraja

  • treffit illalla: lyhennä ladyshaverilla. Lyhyt, siisti sänki on nopea toteuttaa eikä se vahingoita ihoa. Karvanpoistovoidettakin voi kyllä käyttää, jos on aivan varma, ettei se saa ihoa punottamaan rumasti. Ja jos sitä uskaltaa käyttää ilman jälkihoitoivoiteita, joiden tuoksu ei yleensä ole mikään kovin houkuttelava. Eli jos mielii sileämpää lopputulosta, kannattaa tuo alempi vaihtoehto toteuttaa treffejä ennakoiden.
  • kiireetöntä trimmailua: käytä valoimpulssilaitetta. Laite on ihan mieletön keksintö, mutta kotikäyttöön tarkoitetuissa koneissa on valitettavasti niin pieni hoitopää, että se on parhaimmillaan kainaloissa, bikinirajalla tai kasvoilla, joissa käsiteltävät alueetkin ovat pienet. Postauksia laitteen testaamisesta löytyy täältä.

moumou karvanpoisto kainalot

Kainalot

  • treffit illalla: höylää. Silein jälki tulee höylällä, koska karvanpoistovoidetta on hankala käyttää kainaloihin. Kuka edes jaksaisi seistä kädet kohti kattoa 10 minuuttia?
  • kiireetöntä trimmailua: epiloi tai käytä valoimpulssilaitetta. Kukapa ei tahtoisi karvankasvunsa hidastuvan niin, ettei kainalopuskia tarvitsisi trimmata niin usein. Näistä kahdesta käsittelyvaihtoehdosta minulla sattui vähemmän valoimpulssilaite. Se vieläpä nukuttaa lopulta karvat kokonaan, jolloin siistejä kainaloita täytyy vain “ylläpitää” 2 kuukauden(!) välein. Vahausta en suosittele, ellei joku ystävä tarjoudu avuksi kiristämään ihoa ja pitämään huolta, että liuskat revitään irti juuri oikeaan suuntaan.

Jokaisen kohdan (paitsi valoimpulssikäsittelyn) jälkeen suosittelen jälkihoitovoidetta iholle. Kasvojen kanssa vaan kannattaa tarkistaa, että valitsee kasvoille sopivan vaihtoehdon. Ellei rauhoittavaa voidetta laita, kannattaa edes sivellä karvojen sisäänpäinkasvua ehkäisevää voidetta, sillä se rauhoittaa hieman samalla. Näin pääsee vähän nopeammin eroon niistä punaisista näpyistäkin. Kylmä kasvovesikin toimii monilla, jos tällaisia erikoisvoiteita ei pahimpaan hätään omista varastoista löydy. Vahauksen jälkeen ylimääräiset vahat poistetaan vahan mukana tulleille jälkihoitoliinoilla tai öljyllä. Iho-oireita vähentää myös se, että muistaa käyttää höylän kanssa ajeluvaahtoa tai edes hiustenhoitoainetta.

Lopuksi tahtoisin vielä jakaa epämääräisiä vinkkejä liittyen tähän aiheeseen. Olen kertonut jo varmaan sata kertaa, että pidän miesten höylistä enemmän kuin naisten. Se pätee edelleen. Uutena vinkkinä voin kertoa, että hiuksista ja muuta ällöttävästä tukkiutuneen lattiaviemäriritilän voi puhdistaa kätevästi niin, että suihkuttaa karvanpoistovoidetta ritilälle, antaa vaikuttaa muutaman minuutin ja suihkuttaa ritilän sitten puhtaaksi. Suosittelen myös kokeilemaan voidetta, jonka kanssa kainalot voi ajella ilman suihkua. Merkki on muistaakseni RFSU. Siinäpä minun parhaat karvanpoistovinkkini! Kertokaapa nyt teidän? :)

(kuvat vanhoja, niiden tuotteet saatu)