Blondi tuli taloon ja sen myötä kaikki hiusrutiinini menivät uusiksi. Vaaleammat hiukset kaipaavat paljon kosteutta ja huolenpitoa, joten hiusnaamioiden kulutustahtini on melkein tuplaantunut uuden värin myötä. Hiusten ja hiusvärin huoltoa helpottavat tietysti säännölliset kampaajavisiitit, mutta nykyisellä rahatilanteellani niistä piti ainakin toistaiseksi luopua. Tämä köyhäily antoi kuitenkin mahdollisuuden testata, millä tuotteilla kampaajakäyntien väliä voi oikeasta kasvattaa. Kaikki tämän postauksen tuotteet on saatu blogin kautta testiin, tosin aika pitkällä aikavälillä. (Tämä kertonee jälleen jotakin laiskuudestani.) Mutta nyt niihin tuotearvioihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyvikasvun pysyvään, asteittaiseen vaalentamisen sopii parhaiten vaalennussuihke. Tästä onkin jo kyselty arvioita, mutta koska suihke vaalentaa hiusta lopullisesti, en halunnut kirjoittaa arviota liian aikaisin. Olen testannut tätä nyt tarpeeksi monta kertaa, jotta voin lopultakin arvioida tuotteen. Suihke on toiminut hiuksissani käytettyäni sitä ohjeiden mukaan. Se levittäminen tyveen kammalla oli haasteellista, joten otin avuksi kumihanskat, joilla hieron nestettä tyveen (ja samalla myös valitettavasti päänahkaan). Näin suihke leviää aika tasaisesti. Huomioittehan, että tämä on vain minun ja hiusteni käyttökokemus tuotteesta. En tiedä, miten toisenlaiset ihot ja hiuslaadut reagoivat näin voimakkaseen tuotteeseen, mutta itselläni tämä suihke toimii. Samaan sävyyn kuin mitä latvani ovat en edes yritä päästä, vaan tavoitteeni on tasoittaa kohtaa, jossa oma hiusväri alkaa.

Tuotteen käyttöohjeet löytyvät pakkauksesta, mutta kertaan ne vielä tässä. Suihketta voi siis käyttää 2-3 päivän välein ja enintään tällä tavalla 3-5 päivää putkeen. Sen jälkeen käytön voi aloittaa uudelleen 4-6 viikon kuluttua, hieman hiusten kunnosta riippuen tietysti. Testaamani tuote oli nimeltään Schwartzkopfin beach babe ja sitä myydään tuossa keltaisessa suihkupullossa.

bad hair day blonde edition

Vaalean hiusvärin pitää raikkaana sekä tyvikasvun ja latvojen sävyeroa hämää (tosin vaalennussuihketta vähemmän ja hellävaraisemmin) hopeashampoo ja sen parina käytettävä hopeahoitoaine, jotta vaikutus tehostuu. Shampoopesua kannattaa seurata hopeahoitoainehetkellä. Parhaita näistä ovat tuotteet, joissa on sekä violetteja että sinisiä pigmenttejä. Tuote saa näyttää kädellä hyvinkin voimakkaan väriseltä, mutta sen kanssa kannattaa varoa sotkemasta esim. suihkuverhoa. En ole koskaan onnistunut värjäämään mitään noilla hopeatuotteilla, mutta siitä varoitellaan niin paljon, että joku ilmeisesti on. Testaamani tuotteet olivat Biozellin hopea-sarjaa.

tyvikasvun vaalennus kuivashampoolla

Hetkellistä helpotusta seuraavaan suihkuun asti tarjoaa kuivashampoo vaaleille hiuksille. Tuosta yllä olevasta kollaasista huomaa aika hyvin, miten paljon tyveä voikaan suihkeella vaalentaa. Normaali kuivashampoohan antaa hiuksille tuuheutta, mutta tämä vaalentaa lisäksi hiusta. Tai siis ei vaalenna, vaan saa sen näyttämään vaaleammalta. Puuteri suihkutetaan hiusten tyveen ja hiuksia pörrötetään niin, että tuote leviää tasaisesti. Myös normaali kuivashampoo saattaa vaalentaa tyveä, mutta tässä blondien omassa versiossa on mukana vielä vaaleaa sävyä. Testaamani tuote oli Batisten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinäpä ne. Näihin kolmeen tuoteryhmään luotan tällä hetkellä kuin kallioon. Vaaleiden hiusten kuivashampoosta ja tuosta vaalennussuihkeesta en ole edes kokeillut muiden merkkien vastaavia versioita, mutta hopeatuotteista mm. Björn Axen on todettu varsin toimivaksi. Biozellia se ei silti ihan voita, mutta on kyllä hyvä korvike. Lisäkikkoja meille blondeille otetaan vastaan kommenttiboksin puolella! :)