Ulkona sataa vettä, mutta et haluaisi jalkoihisi kömpelöitä kumisaappaita, jotka eivät oikeastaan edes sovi asuusi? Reissuun pitäisi ottaa kumisaappaat mukaan, mutta et saa niitä hyvällä tahdollakaan mahtumaan käsilaukkuusi varakengiksi? Tuttuja tilanteita vai mitä? Ei pitäisi olla! Johan sen sanoo järkikin, että kumista voi möhkösaappaiden lisäksi valmistaa muunkin mallisia kenkiä, mutta niitä vaihtoehtoisia sadekenkiä ei ehkä aina osata etsiä. Koska minulle kumikenkien kuningatar eli Melissa-kenkämerkki on jo ennestään tuttu, ajattelin kirjoittaa kivoimmista kumikenkämalleista oman postauksen. Tässäpä siis tämän hetken suosikkimallini matalista ballerinoista korkeavartisiin saappaisiin.
melissa naisille 1

Ballerinat ja erilaiset tohvelit kuuluvat kevät- ja kesäkenkien aatelisiin, mutta nekin voi sadesäällä vaihtaa kumisiin. Itse rakastan tepastella nahkapohjaisilla kengillä, mutta nahkapohjat menevät niin pienestä pilalle, ettei niitä ole järkeä sellaisenaan käyttää. Kumipohjaiset kengät taas kestävät märkiä katuja vähän paremmin, mutta kenkien muut osa saattavat kärsiä kosteudesta. Pikkukenkiä, joilla selviää sateesta, valmistetaan monissa klassisissa malleissa ja kollaasin värivalinnoista huolimatta myös useissa eri väreissä. Kimalteisiakin versioita löytyy, kuten kuvista varmasti näkyy.
melissa naisille 2

Avokärkiset korkokengät ovat yleisestikin ihan suosikkikenkiäni. Koroissa kuulun “mitä korkeammat, sen paremmat” -klaaniin, joten platformillisten kumikenkien löytäminen Melissa-valikoimista oli aikamoinen lottovoitto. En tiedä, onko niitä ollut myynnissä jo pitkäänkin, mutta minun silmiini ne osuivat vasta viime viikolla. Nilkkaremmi pitää huolen, että kenkä pysyy tukevasti jalassa, ja nuo slingback-mallisetkin korkkarit ovat todella hyvät jalassa. Sellaiset omistin nimittäin joskus muutama vuosi sitten, mutta myin ne pois etsiäkseni vielä kauniimmat.melissa naisille 3

Umpikärkiset korkokengät voivat kuulostaa äskeisen kategorian jälkeen jotenkin tylsiltä, mutta ne on helppo yhdistää asuun kuin asuun. Ja jos kenhän malli tylsistyttää silti, siitä voi valita kimaltan version, jota sitäkin muuten myydään useammassa värissä. Eivät nuo siivetkään rumat koristeet ole. Joinakin päivinä yksinkertaisuus on oikeastaan valttia ja silloin päivän kenkäpari kannattaa valita ehkä juuri tästä kategoriasta.melissa naisille 4

Tottakai kumikenkiä tarvitaan myös syksyllä, kun on hieman viileämpää, joten valikoimista löytyy useita nilkkuri- ja bootsimalleja. Joidenkin mallien pinta on tekstiiliä, mutta puhdasverisiä kumikenkiäkin joukossa on. Minun silmääni miellyttävät eniten nuo kiilakorolliset niittinilkkurit, niillä taitaa olla helppo kävelläkin tuon koron ansiosta. Noita yllä olevia ja muitakin naisten Melissa-kenkiä voit selailla esimerkiksi luottonettikaupassani täällä. Klikkauksista tai ostoista ei kerry meikäläiselle rahaa, vaan nyt levitetään vaan sanaa ihanista kengistä. Se kun saattaa olla jopa elämäni tarkoitus.

Psst! Melissa valmistaa kumikenkiä myös lapsille ja miehille. Noita alla olevia urosten malleja löytyy muuten kumpiakin varsin herkullisissa väreissä! ;)

melissa miehille

(kuvat Sarenza)