KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / ALPA.FI

*MAINOSLINKKI

Jos kuulut ihmisiin, joiden mielestä elokuu on kesäkuukausi, pahoittelen heti tähän alkuun. Tässä postauksessa intoilen nimittäin viilenevistä illoista ja suloisista neuletakeista, jotka voi pukea kesäisten asujen päälle. Neuletakit ovat ihania kesämekkojen kanssa, mutta jos tyylisi on enemmän housuihin ja t-paitoihin nojaava, toimivat ne niidenkin kanssa. Näissä syksyisissä neuleasioissa luotan kirppisten lisäksi kotimaiseen, tarkemmin sanottuna jyväskyläläiseen *ALPA.FI-verkkokauppaan. Voisin kutsua itseäni jo oikeastaan heidän kanta-asiakkaakseen.

Vuonna 2012 perustettu merkki on minulle tuttu jo vuosien takaa, sillä mikäpä olisi sen ihanampi tunne kuin lukea materiaalilapusta ihanan neuleen olevan 100-prosenttisesti alpakanvillaa. Ei siis mikään pikamuotihuijaus tyyliin 95 % muovia ja 5 % villaa, vaan pelkkää laatua alusta loppuun. Alpakanvilla sopii usein heille, jotka ovat allergisia lampaanvillalle. Ja näiden neuleiden laatu, se muuten kestää käyttäjältä toiselle ja vielä kolmannellekin. Alpakanvillakuidut ovat hyvin pitkiä – parhaimmillaan jopa kymmensenttisiä. Siksi nämä neuleet kestävät niin hyvin nukkaantumatta.

Ja siksi ALPA.FI on avannut myös 2nd hand -osaston, jossa olen useasti tehnyt löytöjä. Jyväskyläläinen neulemerkki se vaan osaa ajattomien mallien ja laadukkaiden materiaalien yhdistelyn. Kesäisimmissä, ohuissa tuotteissa saattaa olla alpakanvillan seassa vaikkapa ylellistä silkkiä, kasvoja koskettava kaulahuivi taas voi sisältää vaikkapa hienompaa ja pehmeämpää, mutta pakkasilta hyvin suojaavaa baby alpaca -alpakanvillaa. Eri materiaaliyhdistelmistä *voit lukea lisää tältä sivulta.

Palmikkokoristeinen *Plait-neuletakki, jonka valitsin näihin kuviin ylleni, on syksyn hittituote. Yleensä käytän tätä napit kiinni niin, että toinen olkapääni on paljaana, mutta eilen käytin takkia auki. Tästä lyhyestä neuletakkimallista on kokoja tarjolla välillä XS-XXL. Värejä löytyy luonnonvalkoisesta ja ruskeasta harmaan kautta vaaleaan liilaan ja tähän salviaan. Laitoin sekä äidilleni että ystävälleni Veeralle linkin tähän neuleeseen ja se molemmat vastasivat hetkeäkään epäilemättä, että juuri tämä kuvissa näkyvä salvia olisi täydellinen sävy minulle. Plait-neuletakkia on kuvattu tuotesivulla aivan ihanasti näin:

“Plait-neuletakin design jäljittelee vintage-neuleiden ja käsin neulottujen neuleiden kotoisaa tyyliä. Neuletakin nostalginen palmikkokuviointi muistuttaa menneestä, mutta ei vanhene: palmikkoneule on vakiinnuttanut paikkansa vaatekaapin klassikkona.”

Jos ALPA.FI kuulostaa tutulta, mutta et ihan muista mistä ihmeestä, olet saattanut törmätä siihen aiemminkin blogissani. Itse asiassa aika montakin kertaa. Twilight-neuletakkeja olen fanittanut vuodesta 2017, ja usein paukkupakkasilla kaulallani nähty jättikaulahuivi onkin oikeasti alpakanvillainen torkkupeitto. On kuitenkin olemassa vielä tuote, johon olen hurahtanut vähän pahemmin. Tämän pitkän *Cozy-pooloneulemekon omistan nimittäin peräti kolmessa värissä. Luumunpunaisen sain kaupallisen yhteistyön yhteydessä, poltetun oranssin ja murretun vaaleanpunaisen ostin ite todettuani, että neulemekon malli on täydellinen jopa tällaiselle 160-senttiselle.

Vieraile sinäkin  *Alpan verkkokaupassa ja ihastu alpakanvillaneuleisiin! 🧶