MAINOS / LALLI SAVOLAINEN

Bongasit ehkä tämän herran nimen jo uusimman muodonmuutokseni yhteydestä. Kampaajakäyntini yhteydessä syväsukelsin muodin maailmaan. Uuden kivijalkaliikkeensä myötä mm. kampaajana- ja meikkaajana tunnettu Lalli Savolainen keskittyy nimittäin entistä enemmän omaan vaatemerkkiinsä. Lalli Savolainen tunnetaan elämänilostaan sekä rohkeasta värien ja kuosien käytöstään. Savolainen on hitaan muodin puolestapuhuja ja hänen mallistojensa vaatteet on tehty kestämään niin aikaa kuin trendejäkin. Kurkataanpa uuteen kivijalkaliikkeeseen!

Otin ratikan alleni ja matkustin vierailemaan juuri avatussa myymälässä Kämp Galleriassa. Aleksanterinkadun ratikkapysäkki on aivan Kämp Gallerian ovella ja siihen pääsee ainakin numerolla 4 ja 7. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan myymälän ikkuna kiinnittää heti huomioni. Sisällä kimaltavat paljetit ja metallilangoin koristetut kankaat pörheiden höyhenten ja kivikorujen seurassa. Vaatteisiin sopivia kenkiä, koruja ja asusteita saa samasta osoitteesta. Kun ostat vaatteen tästä myymälästä, henkilökunta palvelee sinua varmistaen, että olet todella tyytyväinen ostokseesi. Tarkoitus on, että vaate on asiakkaalla pitkään ja siitä pidetään huolta. 

Mallistot ovat Lalli Savolaisella pieniä. Tutustun rekeillä roikkuviin, numeroituihin vaatteisiin ihastellen. Vaatteiden valmistus tapahtuu Suomessa tai lähituotantona Tallinnassa. Kysyn Lallilta, mikä on se tärkein prioriteetti vaatteen suunnittelussa ja esille nousee käyttömukavuus. Koska kuka nyt tahtoisi kaappiinsa kauniin vaatteen, jota ei kuitenkaan tule käytettyä, koska se on hieman liian pitkä (Lalli voi lyhennyttää) tai sen paljetit raapivat ihoa (Lallilla vaatteisiin ommellaan tuplasaumat estämään tätä). Vaatteet on tehty laadukkaista kankaista ja ne ovat mukavia päällä.

Moniin muotimerkkeihin tutustuneena mietin tietysti, löytyykö liikkeestä mitään minulle. Olen yläosastani 1-2 vaatekokoa pienempi kuin alaosasta ja kokoni lähentelee plussakokoa. Savolaisen vaatteiden mitoitus on ns. skandinaavinen eli perustuu oikeasti pohjoismaiseen vartalotyyppiin. Jes! Juttelemme aiheesta lisää ja saan selville, että jos vaatekokoni on normaalisti vaikkapa L, Lallin vaatteista saattaa sopia hyvin jo S-M.

Vaate voidaan myös valmistaa mittatilaustyönä lisämaksusta juuri asiakkaan omille mitoille. Savolainen näkeekin mallistonsa myös vastaiskuna kertakäyttömuodille. Siksi mallistot pidetään pieninä ja osa vaatteista on jopa numeroitu (1-5). Jos vaatetta joutuu korjaamaan, sen voi tuoda myymälään ja Lalli korjauttaa sen.

Neljä vinkkiä Lalli Savolaisen mallistosta pikkujoulupukeutumiseen:

  • Kaikki eivät ole mekkoihmisiä. Onneksi mekon voi korvata haalarilla, näyttävällä takilla tai vaikka paljettihousujen ja -hupparin yhdistelmällä. Agnetha-paljettimallisto onkin tähän aikaan vuodesta suosittu.
  • Aina ei tarvitse ostaa uutta juhla-asua, vaan joskus asuste, kuten korvikset tai näyttävä kaulus, riittää. Näin on helpompi pysyä budjetissa. Myymälästä löydät mm. Lallin suunnittelemat ja kultasepänliikkeen valmistamat vaaleansiniset korvakorut, joissa on makeanveden helmiä (sitriitti, abradoriitti ja akvamariini).
  • Hyvä juhlavaate taipuu arkeen ja juhlaan ja on sillä tavalla monikäyttöinen. Läpinäkyvä Saimi-mekko toimii esimerkiksi farkkujen ja topin päällä ja brodeerattua teatteritakkia voi todellakin käyttää myös toimistolla.
  • Uniikin juhla-asun saa numeroiduista vaatteista, joita saattaa olla vain viisi maailmassa. Jos vaate ei istu, Lalli Savolaisella se on mahdollista tilata omilla mitoilla. Näin vaate on täysin uniikki kuten liikkeestä löytyvä Mademoiselle-mekko!

Ota Lalli Savolainen seurantaan Instagramissa @lallisavolainen! 🖤