Saanko esitellä uuden leluni. Vempeleen, joka syrjäytti junakirjat ja läppärin pitkillä matkoilla. Laitteen, joka sai pikkusiskoni poikaystävän vihertymään kateudesta. Pelikoneen, jonka avulla voin paeta todellisuutta missä tahansa ja milloin tahansa. PlayStationin ratkaisu akuuttiin pelihimoon on PS Vita, kannettava pelikonsoli. Blogilahja, joka pelasti minut totaaliselta tylsistymiseltä.

Eniten olen räplännyt testipelikonettani juurikin junassa. Puolentoista tunnin matka maalle taittuu ihan hetkessä, kun voi uppoutua fantasiamaailmaan. Kaivan koneen usein esiin myös puistossa, jossa kämppikseni lukee tenttiin ja minä puolestani koetan olla hiljaa. Voin kertoa, että tämä on älypuhelimen lisäksi niitä harvoja asioita joilla meikäläinen on edes mahdollista saada hiljaiseksi. Tässä on vaan se vika, että kun pelaa julkisella paikalle, ihmiset lähenevät kuin magneetin vetovoimasta vilkuilemaan koneen näyttöä.

Peli, johon olen uhrannut ehdottomasti eniten aikaa, on pelikoneen mukana testiin tullut Gravity Rush. Yli 12-vuotiaille tytöille ja pojille (ja tietysti meille ikälopuillekin) suunnattu toimintapeli leikittelee painovoimalla animetyylisessä maailmassa, jossa seikkailuihin ei vaan voi olla törmäämättä. Jos klikkaatte pelin nimeä tuossa ylempänä, pääsette sivulle, josta tuosta painovoimakikkailusta saa hieman esimakua.

Pelin päähenkilön mukana kulkeva kissahahmo kuljettaa tarinaa eteenpäin ja opettaa pelihahmolle koko ajan lisää taitoja. Itse tarina ei ole kovinkaan selkeä, vaan aukeaa hiljalleen pelin aikana. Peli on varsin koukuttava yksinpeli sillä jokaisen tehtävän jälkeen tahtoo pelata vielä hieman lisää ja jossakin vaiheessa vain huomaa, että kone olisi hyvä laittaa latautumaan. Siinä onkin muuten koneen ainoa miinus, se varoittaa vain kerran vähäisestä akkuvarauksesta ja sammuu sitten yllättäen. Kyllä, vaikka kesken pelin.

Koska tahdon jakaa pelaamisen ilosanomaa muillekin, yhdellä teistä on nyt mahdollisuus voittaa tämä mahtava pelikone itselleen. Laite arvotaan kaikkien tätä postausta kommentoineiden kesken. Jos tahdot olla oikein ihana, kerro kommentissasi myös sukupuolesi, ikäsi sekä se, millaiset pelit vetoavat sinuun eniten. Vastausaikaa on suunnilleen reilu viikko eli sunnuntaihin 15.7.2012 kello 12:00 asti. Palkintopaketti sisältää PS Vita -pelikoneen sekä Gravity Rush -pelin laitteelle. Tasapuolisesti arpaonnea kaikille!

Psst! Pelikoneen voi voittaa itselleen myös Facebookin kautta eli jos tahtoo kasvattaa voittomahdollisuuksiaan, kannattaa ehdottomasti tykätä Sony PlayStation Suomi -sivustosta keskiviikkoon 11.7. kello 15:00 mennessä. Jos hyvin käy, Ruotsi kaatuu rytisten ja PS Vita -pelikonsoleita arvotaan kaikkien sivustosta tykänneiden kesken oikein urakalla eli päivittäin peräti viikon ajan! <3

(Kuvat: Veera Korhonen)