On asioita, jotka häiritsevät joitakin ihmisiä niin, että pukeutuminen saattaa vaikeutua. Miten muka voisit kiskaista vain jotakin vaatekaapista yllesi, kun et voi yhdistää samaan asuun ruskeaa ja mustaa? Ja kuinka ihmeessä voisit käyttää poikaystäväsi antamaan hopeista sormusta ja äidiltä perittyä kultaketjua samaan aikaan, kun kullan ja hopean yhdistäminen on ankarasti naisilta kielletty? No niinpä.

Noita asioita muutaman vuoden pohdittuani tavoitin sen ihanan välinpitämättömyyden tason, jolla päätin luopua kaikesta, millä minua yritetään rajoittaa. Pukeutumissäännöt ovat saatanan keksintö, joilla koetetaan vain hankaloittaa ihmisten elämää. Yhdelläkään kuolevaisella ei pitäisi olla valtaa huudella muille siitä, miltä he näyttävät ja mitä he ylleen pistävät. Ja kuka muka tahtoo tahallisesti tehdä elämästään vaikeampaa ja rajoitetumpaa?

Siksi kullanvärisessä Nomination-rannekkeessani on hopeansävyisiä laattoja. Se ei ole ns. väriopillisesti harmoninen, mutta siinä tiivistyvät minulle tärkeät asiat. Nimikirjainlaattani sain aikanaan äidiltäni, silloin eri väristen metallien yhdistely ahdisti vielä suuresti. Punasävyisen norsun taas ostin itse rannekkeeseen killumaan, sen kohdalla aloin jo höllätä naurettavista mätsäysperiaatteistani. Joulun jälkeen niiden lisänä korussa alkoi ihastuttaa aikanaan suurena osana elämääni ollut G-avain.

Nyt olisi muuten hyvä aika tehdä uudenvuodenlupaus, joka helpottaa jokaisen elämää. Suosittelen lämpimästi lupaamaan pysyä vuodesta 2012 lähtien uskollisena omille mieliteoille muiden määräämien sääntöjen sijaan. Porsaanreikänä tämä lupaus mahdollistaa toki myös pukeutumissääntöjen noudattamisen, sillä jos ne miellyttävät omaa silmää, niitä voi noudattaa. Silloinhan on vain uskollinen itselleen. Tärkeintä on tiedostaa, onko se pään sisällä kuiskaava ääni oma vaiko jonkun ulkopuolisen komentokeskuksen. Jos vastauksesi on jälkimmäinen vaihtoehto, nyt kannattaa painaa mute-nappi pohjaan ja alkaa elää omilla ehdoillaan. Hitonko väliä, jos vaakaraita leventää, jos se miellyttää sinun silmääsi!:)

(laatta saatu joululahjaksi Manulta)