Vuodenvaihteessa pitää ehdottomasti nautiskella kaikenlaisista herkuista ja mikäs sen mukavampaa kuin niiden valmistaminen hyvässä seurassa. Juustokakku ananas-mustapippuritäytteellä kuulosti ihan uskomattoman herkulliselta, kun löysin sen ohjeen aikanaan täältä. Jouduin muokkaamaan ohjetta vain hieman, jotta sain sen taipumaan tahtooni. Eli juustokakkuleivoksiksi, jotka myös juustokakkusina tässä blogissa tunnetaan.:)


Ananas-mustapippurijuustokakkuset (25 kpl)

Pohja:

100 g keksejä (esim. Digestivejä)

50 g kookoshiutaleita

50 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä

150 g tuoretta ananasta

1 dl sokeria (voi käyttää raaka- tai fariinisokeria)

3/4 dl kookosmaitoa

2 maustemittaa mustapippurirouhetta (tai vähän enemmän, krhm)

4 rkl tummaa rommia

250 g maitorahkaa

1 1/4 dl ranskankermaa

Kastike:

1 vaniljatanko

½ dl raakasokeria

2 dl appelsiinimehutiivistettä

1 ½ tl maissitärkkelystä + tilkka kylmää vettä

2 passionhedelmää

Koristeeksi:

ananassilppua

mustapippurirouhetta

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Murenna keksit yhdessä kookoshiutaleiden kanssa. Sulata voi ja sekoita voisula muruihin. Painele seos uuninkestävien vuokien pohjalle ja paista pohjia 10 minuuttia uunin keskitasolla. Ota pohjat uunista ja anna jäähtyä. Nosta ne sitten pakastimeen noin puoleksi tunniksi kylmenemään kokonaan.

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa ananas palasiksi ja hienonna koneessa. Kiehauta ananasmurska sokerin, kookosmaidon, mustapippurirouheen ja rommin kanssa. Meillä rommiksi valittiin Havana Clubia. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Purista liivatteista enin vesi ja sekoita ne ananasseokseen. Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet ja seos jäähtynyt hieman lisää. Sekoita se sitten maitorahkaan ja ranskankermaan, ja kaada seos kylmille kakkupohjille. Tasoita pinnat ja laita kakkuset pakastimeen noin tunniksi. Älä anna jäätyä, vain hyytyä.

Valmista appelsiini-passionkastike halkaisemalla vaniljatanko ja raaputtamalla sen siemenet kattilaan. Keitä yhdessä vanilja, raakasokeri ja appelsiinimehu. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä paksuhkoksi. Halkaise passionhedelmät, koverra sisukset ja sekoita kastikkeeseen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Koristele jokainen kakkunen ananasmurskalla ja mustapippurirouheella sekä appelsiini-passionkastikkeella. Voit myös tarjota mustapippurilla maustetun ananasmurskan ja kastikkeen erikseen. Näitähän voisi muuten tehdä käyttämällä hyydyttämiseen jääkaappia, jolloin pohjan valmistumiseen menisi noin tunti ja täytteen hyytymiseen vähintään pari tuntia. Minun versioni sopii siis paremmin meille kärsimättömille kokeille.;)