On taas aika tarkastella, mitä sitä tuli viime vuonna oikein tehtyä. Aloitin tämän raportin väkertämisen jo alkuvuodesta, jotta en unohtaisi tärkeitä tapahtumia, vaan saisin kirjoitettua ne heti muistiin. Tälläkin kertaa mukana on kuukauden asu ja sekalainen lajitelma kyseisen kuun tärkeimpiä tapahtumia. Raportti viime vuodesta eli vuodesta 2010 löytyy tästä linkistä ja parin vuoden takainen raportti vuodesta 2009 puolestaan täältä. Toivottavasti pidätte tästä yhteenvedosta yhtä paljon kuin minä pidin sen kasaamisesta ja viime vuoden muistelemisesta!:)

Tammikuussa vietin uudenvuodenyön erään ihanan miehen luona, jonka kanssa myöhemmin samana vuonna käväisin Espanjassa lomalla. Vierailin myös Sallan luona Turussa. Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni jalkahoidossa, vaikka äitini on kosmetologi. Meidän Finski-kissa oli vielä ihan pikkuinen ja sen häntä oli säälittävä ruippana. Aloitin yhteistyön Kuntoportin kanssa ja päätin hankkiutua e-pillerikiloistani eroon kertarysäyksellä. Samoista kiloista johtuen en juuri asuja postaillut, koska en mahtunut vaatteisiini. Minulla oli vielä otsatukka ja punertavanruskeat hiukset. Juhlimme Indiedaysin 1-vuotissyntymäpäiviä.

Helmikuussa kirjoitin keskimäärin avoimemmin elämästäni ja ajatuksistani kuin yleensä. Näytin mielestäni karmealta ja olin aika usein allapäin. Kokkailin paljon terveellisiä ruokia ja koetin panostaa elämäni laatuun. Ihastuin leveälahkeisiin farkkuihin. Helmikuu oli jotenkin apaattista aikaa blogissani, mutta en onneksi antanut sen masentaa liikaa, sillä ylämäen jälkeen tulee aina alamäkin. Vai menikö se sittenkin toisinpäin?

Maaliskuussa jäin pahasti koukkuun Angry Birds -peliin. Shoppailin eBaysta vaikka mitä löytöjä. Kokkailin edelleen ihania ruokia ja nautin elämästä yksin. Kävin kivoissa tapahtumissa ja aloin päästä takaisin ns. elämisen makuun. Kuulin olevani ehdolla vuoden 2010 muodinedistäjäksi. Käväisin ensimmäistä kertaa Jonnalla yökylässä Helsingissä, mistä alkoikin pitkä vierailuputki, koska viihdyin neitosen kanssa niin hyvin. Kirpputoreilin myös pitkästä aikaa.

Huhtikuussa viilasin jokavuotiseen tapaani blogini lukijoita kunnolla linssiin väittäessäni aprillipäivänä ottaneeni maailman rumimman tatuoinnin. Sekosin jostain syystä täysin raskausvaateosastolla ja postasin ihmisten yllätykseksi raskauspukeutumispostauksen. Aloin kiinnostua pukeutumisesta taas ihan kunnolla. Vein postiin kevättervehdyskortin minulta ja Oskari-porolta. Voitin vuoden muodinedistäjä 2010 -palkinnon. Kuvasin kokonaisen viikon “päivä kanssani” -postauksia.  Täytin 24-vuotta ilman teennäistä ikäkriisiä. Aloin pitää otsatukkaani ylhäällä ja kasvattaa sitä pois. Tein paljon videopostauksia.

Toukokuussa järjestin tytöille vappubrunssin. Vein äitini kauneushoitolaan hemmoteltavaksi. Tein ihania löytöjä Huuto.netistä. Osallistuin Garnierin hiusvärikisaan, jossa voi voittaa naamansa hiusväriputkin kylkeen. Värjäsin hiukseni vahingossa mustiksi. Pääsin vihdoinkin takaisin omiin mittoihini ja vähän enemmänkin. Leikkautin ylikasvaneen otsikseni sivuotsikseksi, jotta se voisi kasvaa pois. Vaihdoin blogiini kesäbannerin, jonka eräs lukijani suunnitteli. Lähdin lomalle Espanjaan ihanan miehen kanssa ja olin varmasti onnellisempi kuin koskaan.

Kesäkuussa vietin sekä kahvi- että unelmakenkäviikkoa. Osallistuin valokuvauskurssille ja päätin panostaa blogini kuviin jatkossa enemmän. Opettelin pitämän otsatukkaani keskijakauksella 70-luvun tyyliin. Voitin Kantolan keksikilpailussa kamalan kasan keksejä. Kokkailin kaikkea hyvää vanhempieni luona. Käväisin Tukholmassa salaperäisissä kuvauksissa sekä Lontoossa Philipsin hiustapahtumassa ja treffaamassa Jenniä. Kuulin päässeeni Garnierin hiusväripurkkikisassa kolmen parhaan joukkoon, mutta luovutin paikkani pois, lähteäkseni kokemaan maailman paskimman Provinssirockin. Lenkkeilin, juoksin ja uin hirmuisesti.

Heinäkuussa muutin kesäksi maalle viettämään kesää ja kuskaamaan pikkusiskoani kesätöihin. Sain kesän työprojektini valmiiksi. Aloin juoda todella fanaattisesti kahvia. Hengailin paljon Manun kanssa, joka oli kerrankin viettämässä kesälomaa samalla paikkakunnalla. Vietin vetisimmän päivän koskaan Särkänniemessä ystäväni kanssa. Rakastuin ihan kunnolla Olympukselta saamaani kameraan. Harrastin pitkästä aikaa ihan live-shoppailua nettikauppojen selaamisen sijaan. Lähdin vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa viikoksi Bulgariaan Kultahietikolle.

Elokuussa Järkytyin palattuani Bulgariasta, miten kallista kaikki on Suomesssa. Sain matkakuumeen ja aloin suunnitella loppuvuodelle toista aurinkomatkaa. Ravasin Helsingissä ihan yhtenään, sillä kutsuja kivoihin tapahtumiin sateli enemmän kuin koskaan. Aloin jostain syystä rakastaa hiuksiani, vaikka niille ei tehty mitään erityistä. Järjestin paljon arvontoja.  Kävin leikkauttamassa Finski-kissan, jonka häntä oli yllättäen kasvanut suuremmaksi kuin kissa itse. Palasin takaisin Jyväskylään.

Syyskuussa päätin valmistua yliopistosta jouluna ja etsiä itselleni uran, jota todella rakastan. Olin innoissani lempivuodenajastani syksystä. Otin vinoja asukuvia, koska en heti keksinyt, kuinka tasapainottaisin kamerani. Hurahdin jälleen hajuvesiin. Huomioin mieslukijoitani ensimmäistä kertaa koskaan omalla arvonnalla. Rakastuin hattuihin ja asusteisiin uudelleen. Myin järjettömän määrän tavaraa Huuto.netissä. Voitin myös Sunsilkin sekä Nokian kilpailut, mikä sai minut harkitsemaan lottoamista. Postasin kolmesti päivässä, koska asiaa vaan riitti ja riitti.

Lokakuussa ylitin itseni täysin osallistumalla sekä Pirkan hölkkään (33 km) että spinningmarathonille (3 h) harjoittelematta. Osallistuin myös Elle Fashion Awardseihin ja luovuin baarimummoilusta eli lähdin pariinkin otteeseen jatkoilla ihanan hotellilöhöilyn sijaan. Voitin City-lehden Kaupungin paras bloggaaja -tittelin. Vietin paljon aikaa vanhempieni luona maalla. Nautiskelin pitkäksi venyneestä ja yllättävän lämpimästä syksystä täysin rinnoin. Kirjaimellisesti, sillä edellisen vuoden hormonipiikki uusiutui ja kasvatin parin rintoja. Kokeilin myös zumbaa ensimmäistä kertaa ikinä. Opettelin pukeutumaan naisellisemmin ja käyttämään huulipunaa. Otin lähes mustiin hiuksiini vaaleampia raitoja. Grimasin meikkipaletti nimettiin mukaani. Lopetin työt Keskisuomalainen-lehden muotitoimittajana. Vuokrasin seuraavalle vuodelle asunnon Helsingistä.

Marraskuussa kävin toteamassa, että NRJ Fashion Awards oli kohottanut imagoaan huomattavasti, mikä pyyhki muistikuvani parin vuoden takaisesta kauhuillasta. Shoppailin Bloggshoppin’-illassa lukijoideni kanssa. Pakenin Sallan kanssa kylmenevää, mutta lumetonta Suomea Kanariansaarille ja ihastuin tuhanteen katukissaan palavasti. Loppukuusta Superupeena-nettikauppa käytti minua pikkujoulumekkokampanjansa mallina. o.b.-tamponien kampanja, jossa olin keulakuvana, julkaistiin. Kuviani oli sattumalta samaan aikaan Ellessä, Demissä, Suosikissa, Miss Mixissä ja Cosmopolitanissa. Kävin Helsingissä Maroon 5 -keikalla ja kaupunkilomalla kevään aurinkolomalta tutun ihanan miehen kanssa.

Joulukuussa jatkoin kaupunkilomaa ihanuusmieheni seurassa luksusristeilyn muodossa. Vietimme samalla myös ikimuistoisen päivän Tukholmassa sekä kauhujen yön laivalla, koska merellä myrskysi tosissaan. Lupauduin juoksemaan keväällä puolimaratonin. Murehdin puuttuvaa lunta ja kadonnutta joulufiilistäni. Starttasin sivuhomman Quincyn bloggaajana. Aloitin uravalmennustapaamiset saadakseni selkeyttä tulevaisuuteeni. Sain kandidaatintutkielmani valmiiksi. Joulufiilis oli hukassa lähes loppuun asti, mutta lopulta matkasin vanhempieni luokse maalle sitä etsimään. Joulufiiliksen pelasti kissan lisäksi ystävien seura ja ymmärtäväinen perhe. Irtisanoin asuntoni. Vuodenvaihde kului komean köntyksen kainalossa kiukutellen.

Mahtavan ihanaa ja ihanan mahtavaa vuotta 2012 kaikille MouMou-blogin lukijoille!<3