Toivottavasti huomenna päästään jo siirtymään ajakohtaisiin postauksiin. Tässä on nyt kulunut aikaa vaikka mihin (mm. asuntonäyttöihin), joten kuulumiset ovat jääneet vähälle. Sain kuitenkin vähän aikaa sitten sähköpostitse pyynnön levittää sanaa eräästä tärkeästä sivustosta. Olen muuttanut elämäni aikana parikin kertaa ja joutunut kohtaamaan yksinäisyyden tunteen useasti. Uusiin ihmisiin tutustuminen ei käy aina helposti, vaikka pitäisi itseään kuinka sosiaalisena. Joskus itsensä tuntee yksinäiseksi jopa silloin, kun ympärillä on paljon ihmisiä eikä yksinäistä ole helppo auttaa, sillä yksinäisyys ei aina näy päällepäin.

Yksinäisyyttä helpottamaan on nyt perustettu Irrallaan.fi-keskusteluforumi. Tämä suomenkielinen jutustelupaikka on suunnattu pääasiallisesti yksinäisille nuorille ja nuorille aikuisille. Sen tavoitteena ei ole tuottaa voittoa tai tahkota rahaa, vaan yksinkertaisesti vähentää yksinäisyyttä tuomalla yhteen yksinäisiä tarjoamalla kanava, jonka kautta keskustella. Tuntematonkin juttukaveri saattaa helpottaa oloa kuin asian vatvominen yksin.

Tuntuuko, että tässä nyt vähän liioitellaan yksinäisyyteen reagoimista? Asia ei ole niin, sillä hurjat 5-10 % yläkouluikäisistä nuorista kärsii jatkuvasta yksinäisyden tunteesta. Se on liikaa. Ongelmaa ei välttämättä ymmärrä, jos se ei kosketa itseä, mutta tilanteet saattavat muuttua. Painakaa siis mieleenne Irrallaan-forumi ja levittäkää siitä sanaa vaikka koulun ilmoitustaululla tai klikkaamalla tuota Facebookin Like-linkkiä tämän postauksen alla. Kiitos.