Lettikampauksen ohjetta kyselleille tiedoksi, että sain väsäiltyä tämän kampaustutoriaalin näinkin “äkkiä”. Valmis kampaus, jonka tein siis puolivahingossa ja joka näkyi tässä postauksessa, on erittäin helppo tehdä ellei ole ihan peukalo keskellä kämmentä syntynyt. Eikä kukaan teistä ole, sillä jos minä pystyn tähän, kuka tahansa pystyy.

Kampauksen voi toki tehdä sitä varioiden, mutta näytän nyt vaihe vaiheelta, kuinka tämä minun luomani kampaus syntyy. Tarvitset siis piikkipannan, rakennesuihketta ja pari pinniä. Lisäksi kampauksen viimeistelyyn olisi hyvä olla hiuslakkaa sekä kiiltosuihketta. Kuvien hiustuotteet on saatu blogin kautta. Koska tuo on ainut kokeilemani rakennesuihke, en uskalla suositella muita. Tuossa on kohdallaan sekä vahvuus että tuoksu eikä purkkikaan ole ruma. Lakan ja kiiltosuihkeen valitsin sen perusteella, että ne olivat laatikossa ylimpinä ja testituotteista laatikkooni jäävät vain hyvät.:)

Suihki ensin hiuksiisi rakennesuihketta tyveen ja kohota tyveä sitten sormin hieromalla päänahkaa ja samalla hiuksia pöyhien. Suihketta ei kannata laittaa liikaa, jotta hiuksista ei tule koppuraisia. Laita sitten piikkipanta paikoilleen sille korkeudelle, mihin lettisi haluat. Koeta etsiä panta, jonka väri on mahdollisimman lähellä hiustesi väriä, jotta se ei erotu hiustesi seasta.

Tee löysähkö letti toisen korvasi taakse. Kiepauta se siististi pantaa pitkin pääsi yli. Tavoitteena olisi piilottaa panta kokonaan, joten tässä vaiheessa voi tarvita ylimääräisiä pinnejä.  Voit joutua letin alkuvaiheessa “piilottamaan” hiuksia letin alle sitä kääntämällä, apuna tässä voit käyttää hiuslakkaa.

Kiinnitä letin pää ohimolle tai niin pitkälle kuin se nyt ylittyy parilla pinnillä ja silitä se litteäksi hiuslakan avulla tai työnnä pää piikkipannan alle. Suihkuta sitten lettiin lakkaa ja silota samalla haituvia kampauksesta. Suihkuta lopuksi kampaukseen kiiltosuihketta joka puolelle. Eikä muuten haittaa yhteen, jos letti näyttää räjähtäneemmältä kuin minulla. Se on vain hyvä juttu!

Kampaus toimii luonnollisesti parhaiten pitkissä ja erittäin pitkissä hiuksissa. Ideaalitilanteessa letistä tulisi niin pitkä, että se piilottaisi piikkipannan myös takaa ja sen pään saisi piilotettua letin alkukohdan alle, jolloin letti muodostaisi pään ympäri täyden rinkilän. Jakauksellisista lettikampauksista tykkäävät voivat muuten kurkata Idan kampausta. Mutta tadaa – tämä pikakampaus on nyt valmis!:)