Harkitsin ehkä sekunnin, nimeänkö tämän postauksen näin. Sitten katsoin uudestaan tuota ylintä kuvaa ja mietin, että ehkä jo se, että ylipäänsä matkustan Helsingistä Tampereen Hallituskadulle kampaajalle kertoo tarinaa siitä, että Tampereen paras kampaamo on löytynyt. Se on Session Salon. Minun valintani kampaajaksi sieltä on Teemu, johon tutustuin jo vuosia sitten. Liukuvaa, vivahteikasta ja kiiltävää sävyä hiuksiinsa kaipaavat löytävät onnen Teemun kampaajatuolista. Sä sanot balayage-värjäys, mä sanon Teemu maalaa! Balayage? Teemu! Tällä kertaa sävynä on lämmintä kinuskia, nam.

Sitten siihen sillisalaattiosioon, sillä nyt oli niin kiva viikonloppu, että asiaa riittää. Kävimme Nooralla ja Matilla kylässä, koska ikävöin ystäviäni, mutta myös siksi, että lapseni painosti. Hänellä ja Matilla on hauska Minecraft-pelisuhde, joka sisältää otsa kurtussa sohvalla vierekkäin istumista ja peliin uppoutumista hiljaisuuden vallitessa. Välillä jonkun pitää katsoa netistä jokin loitsu. Mene ja tiedä, mitä niillä sitten tehdään.

Kun olimme ihailleet hetken poikien pelaamista, Noora kysyi, haluanko kuvia uusista hiuksistani. Tietysti! Yleensä kikkailen itselaukaisimella, joten toinen ihminen kuvaamassa on todellista blogiarjen luksusta. Samalla Noora tuli ikuistaneeksi asuni eli oversize-takin ja villamekon. Onneksi olin napannut reppuuni aurinkolasit, sillä edellisillan Hesburger-isku oli leiriytynyt silmieni alle upeiksi silmäpusseiksi. Mutta kun kerran tullaan Tampere-lomalle, ei todellakaan olla vihermehulinjalla. Vain sen verran, että BärBarista napataan smoothie junaan matkaevääksi.

Tunnustan, että lainasin Norpan buutseja näihin kuviin, koska ihastuin niihin yllättäen ystäväni eteisen lattialla. Ensin huomasin rouhean soljen, sitten kosketin kenkien pintaa. Kotimaisen Palmrothin Vegnappa-nilkkurit tuntuvat pehmeältä kuin voi, mutta niiden materiaali ei olekaan perinteistä vanhanaikaista nappanahkaa. Tämän materiaalin valmistuksessa on hyödynnetty biopohjaista maissiöljyä, jolloin sen valmistukseen ei tarvita eläinperäisiä materiaaleja, ja valmistuksesta aiheutunut hiilijalanjälkikin on pienempi.

Olipa sillisalaattia tosiaan! Toivottavasti jaksoit lukea pitkästä aikaa kuulumisia pitkän kaavan mukaan. 😍