Moikka! Minä olen Iina ja tältä minä näytän aamuisin. Leveä hymy korvaa usein puuttuvat mielipiteet, mutta hiuksia se ei valitettavasti saa näyttämään paremmilta. Siksi olin varsin riemuissani, kun pääsin vähän aikaa sitten osana Indiedaysin sekä OBH Nordican yhteistyökampanjaa Helsinkiläiseen kampaamoon nimeltä il Diamante, jossa kampaaja toimiva Laura Hast opetti minua käyttämänä muotoilurautaa monipuolisemmin. Seuranani minulla oli hellyyttävä koira sekä “meidän” punertavatukkainen Idamme ja luonnollisen vaalea Hannamme.

Ennen kampausosioon siirtymistä, opettelin suoristamaan hiukseni oikeaoppisesti OBH Nordican Artist-sarjan punaisella Quick Heat -muotoiluraudalla. Kiukuttelen aina siitä, miten hiusten suoristaminen litistää ne päätä myöten, mutta nyt opin ihan mahtavan suoristustyylin, jolla hiusten volyymi säilyy. Hiuksiin suihkitaan runsaasti lämpösuojaa ja ne suoristetaan pää alaspäin. Suoristamisen voi suorittaa joko kamman kanssa tarkasti tai nopeammin pelkästään muotoiluraudalla hiuksia “kammaten”. Lopputuloksena syntyvät sileät, mutta tuuheat hiukset.

Kun suoristamisen perusteet oli käyty läpi, alettiin treenailla niitä uskomattoman hankalia muotoilurautakiharoita ja sen varsinaisen kampauksen tekemistä. Valitsin itselleni kiharakampauksen, koska en ollut tuhansien tutoriaalien jälkeenkään vielä tajunnut, kuinka ne muotoilurautakiharat loihditaan. Laura näytti ensin tekniikan ja antoi minun sitten harjoitella. Tulihan siinä kieltämättä naurettua vedet silmissä, mutta lopulta niitä kiharoita alkoi syntyä. Vinkit täydellisiin kiharoihin olivat tarpeeksi laaja ranteen kierto, tiukka ote hiusosiosta ja hidas liike. Tätä hitautta en voi korostaa tarpeeksi, sillä ryssin niin monta kertaa kärsimättömyyteni vuoksi. Sekin on tärkeää, että hiuksia on kieputettu tarpeeksi raudan ympärille.

Lopulta sain koko pääni täyteen kiharoita, mutta aion silti harjoitella vielä kotona näiden tekemistä. Sen verran kauan noissa nimittäin vielä kesti. Sain onneksi mukaani kampanjapalkkioksi hiustenmuotoilulaitteita, joita voin opetella käyttämään. Ilmeisesti se muhkunutturani ei ole tarpeeksi hieno kampaus minulle. Tai oikeastaan kampaus ollenkaan!:D

Kiharretut hiukset muutettiin vielä upeaksi juhlakampaukseksi muutaman pinnin avulla. Ensimmäiseksi kiharrettuihin hiuksiin tehtiin sivujakaus. Sen jälkeen ne kammattiin sormin pään toiselle puolelle ja niiden takaosa kiinnitettiin pinnein toisen korvan taakse. Muhkeutta kampaukseen saatiin rakennesuihkeella. Sitä kun suihkutti tyveen, kampauksesta ei tullut litteä. Kiharoita määriteltiin hieman enemmän suihkuttamalla niihin kevyttä hiuslakkaa ja puristelemalla hiusten latvoja hieman. Valmis kiharakampaus oli ihanan epäsymmetrinen.

Indiedaysin sekä OBH Nordican kampanjasivulla voi osallistua kilpailuun, jossa kaksi henkilöä voi voittaa itselleen Artist-tuotepaketit ja yksi onnekas voittaa stailauksen kampaajalla Helsingissä istelleen sekä ystävälleen. Stailaus sisältää hiusten värjäyksen, leikkauksen ja muotoilun molemmille. Kumpikin palkitaan lisäksi omalla OBH Nordica Artist -tuotepaketilla. Pääpalkinnon yhteenlaskettu arvo on noin 520 euroa.

Idan ja Hannan kampaustutoriaalit paljastetaan tässä parin viikon sisään. Odotan niitä jo innolla, sillä sen verran kivoilta tytöt kampaajareissun jälkeen näyttivät. Enhän muuten ole ainut rähmäkäpälä, jonka mielestä muotoilurautakiharoiden teko ei todellakaan ole mikään piece of cake?:D

Edit: Tuo rauta onkin kuulemma suoristus- eikä muotoilurauta, vaikka sillä kiharat helposti saakin. Pahoittelut sekaannuksesta!