Kevät tulee ja aurinko paistaa. On siis aika kaivaa aurinkolasit laatikoistaan. Indiedays ja Nissen järjestivät uuden aurinkolasimalliston tiimoilta ihanan kamppiksen, johon tungin riemulla itseni mukaan. Tämä oli niin minunnäköiseni juttu, että harva juttu on.

Homman nimi on siis se, että Polaroid (jonka perustaja muuten esitteli vuonna 1929 ensimmäiset polarisoidut silmälasilinssit) on tehnyt upean Best under the sun -aurinkolasimalliston, joka koostuu eri vuosikymmenten aurinkolasimalleista. Mallistoa myydään Suomessa vain Nissenillä. Lasien malleihin on haettu inspiraatiota 30-80 -luvuilta, mutta niiden optiikka ja tekniikka on nykypäivää. Uudistettua vintage-fiilistä tarjoava mallisto ilmestyy jatkossa Nissenille aina keväisin, joten tällaiseen herkkuun saa tottua.

ihana pyykkisalla

Kävimme Sallan ja Jonnan kanssa vähän sovittelemassa tuota uutta mallistoa. Kuvasin omat sovittelusessioni tänne, jotta voisitte arvata, mitkä lasit sykähdyttivät minua eniten. Kaikki tämän malliston lasit maksavat 65 euroa ja niitä voi ostaa tosiaan vain Nissen-liikkeistä. Omat silmät ovat kuitenkin sen verran tärkeät, että kun kyse on niistä, kannattaa panostaa laatuun. Nämä lasit myydäänkin niin ihaniassa rasioissa, ettei mitään rajaa.

Mutta siihen sovitteluun. Kävin tunnollisesti kaikki malliston aurinkolasit läpi ja kuvasin tänne neljät yksilöt. Ensimmäinen sovitus oli laseista, joita himoitsin jo etukäteen nettimallistosta. 50-luvusta inspiroituneet Marilyn-nimiset lasit edustavat kissamaisuutta parhaimmillaan. Grrmauh! Näitä saa muuten myös ilman noita valkoisia koristeita.

polaroid marilyn

Seuraavana mallailin kasvoilleni 70-luvulta nykyaikaan pyrähtäneet Flower-aurinkolasit. Iso malli ja kulmikkaat reunat luovat kivan kontrastin toisilleen ja linssien välissä oleva kukka toimii söpönä yksityiskohtana. Näiden fiilistä kuvailisin skarpiksi hippeilyksi.

polaroid flower

Tähän väliin on pakko todeta, että sovittelussakin oli omat haasteensa. Ne lasit, joita oli etukäteen netissä kuolannut, sopivatkin yllättäen jollekin muulle paljon paremmin kuin itselle. Toiset lasit taas yllättivät sopimalla päähäni täydellisesti, vaikka telineessä ne eivät herättäneet mitään erityisiä tunteita. Laseja kannattaa siis ehdottomasti sovittaa, siinä saattaa yllättyä vaikka kuinka positiivisesti. Mutta jatketaan sovittelua.:)

polaroid nissen

Elton Johnillakin nähdyt Rebel-lasit ovat  niin yliviileät, että niiden kanssa ei juuri muita asusteita tarvitse. Ne ovat  saaneet tyylikäät muotonsa ihanalta 70-luvulta, joka puskee muotiin kovalla ryminällä tänä keväänä. Minulle tuli näistä plekseistä mieleen Lady Gaga!<3

polaroid rebel

Viimeiset sovituskuvat otettiin Donna-mallisista 70-luvun laseista. Ruskeansävyiset jättilasit olisivat omiaan pelastamaan ns. rumanaamapäivät. Näiden suhteen sanonta “isompi parempi” pätee kyllä täysin.

polaroid donna

Hurjan sovittelun päätteeksi sain valita, mitkä lasit vien mukanani kotiin. Esittäkäähän siis arvauksenne ja kurkatkaa sitten täältä Nissenin brändisivulta oikea vastaus. Jos joku arvasi heti, mihin laseihin ihastuin, saa paljastaa itsensä(:D) kommenttiboksin puolella! Itse sovittelin ja harkitsin hyvinkin pitkään valintaani. Olen nyt käyttänyt aurinkolasejani viikon enkä ole katunut päätöstäni yhtään.:)

Polaroid sunglasses

Joko arvaatte, mitkä lasit valitsin? Kissamaiset Marilynit, skarpit, mutta hipit Flowerit, viileät Rebelit (meinasin kirjoittaa Eltonit) vaiko romanttiset Donnat?