Nyt alkaa uusi kolmeosainen postaussarja siitä, kuinka saadaan kroppa kevätkuntoon. Luitte aivan oikein, nyt ei tähdätä kesään, vaan halutaan nopeita tuloksia. Tämä ei silti ole “näin laihdut 30 kiloa ja saat rautaiset vatsalihakset” -tutoriaali, vaikka tämä ensimmäinen osa aihetta sivuaakin. Minun on helppo kirjoittaa aiheesta, sillä laihdutin itse juuri ihan mukavasti pillerikiloja pois. Kiinteytys on siis blogissani hyvinkin ajankohtainen aihe. Tahdon jakaa kanssanne viisi rautaista neuvoja kiinteytymiseen ja samalla saattaa painokin hieman tippua.:)

1. Teitä on siis varoitettu. Ensimmäisen neuvon olettekin varmaan kuulleet jo monesta tuutista, mutta se on silti tärkeä muistaa. Nälän yllättäessä juo ensi lasi vettä. Moni sekoittaa nälän ja janon tunteen helposti, joten lasillinen vettä varmistaa, kumpi on kyseessä. Maittavampaa vedestä saa lisäämällä siihen vaikkapa omenaa, sitruunaa tai appelsiinia. Vettä on muutenkin tärkeä juoda paljon, mutta sitä tuskin tarvitsee enää erikseen mainita. Mainitsinpa näköjään kuitenkin.

vesilasit

2. Toinen neuvo on toiminut minulla upeasti ja se on niin yleispätevä, että se toimii kyllä muillakin. Tee kroppasi eteen jotakin hyvää joka päivä. Treeniohjelmissa on aina välipäiviä, mutta se ei tarkoita, ettet voisi tehdä jotakin kauniin vartalon eteen. Vaikka eilisen spinning polttelee jaloissa, voit kiinteyttää rintalihaksiasi punnertaen tai nostella vaikka käsipainoja. Palauttava lenkkikään ei tee pahaa, kunhan ottaa rennosti.

3. Minua ärsytti aikanaan tämä seuraava neuvo. Ota tehoja irti hyötyliikunnasta. Tajusin kuitenkin pian, että tämä ohjeen voi nostaa ihan uudelle tasolle. Sen lisäksi, että vaihdat hissin rappusiin, astu rappuset ylös kaksi tai jopa kolme askelmaa kerrallaan ja kyykkää samalla vähän. Ihan tosissaan! Kuulostaahan tämä hassulta, mutta peppusi kiittää jo parin viikon jälkeen.:)

4. Toiseksi viimeinen neuvoni on hieman pinnallisempi. Panosta kivoihin treenivaatteisiin. Ne motivoivat liikkumaan, joten treenit eivät tunnu pakkopullalta. Oma suosikkitreenivaatteeni on Adidaksen juoksuhameeni ja se jos mikä kannustaa lenkkipolulle keväämmällä. Myös omistamani Reebokin Easytone-kengät kannustavat liikkumaan enemmän. Niistä parin viikon sisään saapuvista Niken Free Run 2 iD -superlenkkareista, jotka itse suunnittelin, puhumattakaan!<3

juoksuhameessa

5. Oma suosikkivinkkini tulee tässä ja se päättää samalla tämä postauksen. Aamulenkki tyhjällä vatsalla. Tällöin ei tarvitse odottaa sitä 1-2 tuntia ruokailun jälkeen, ettei vatsa hölsky ja sellaiset ikävät kylkipistoksetkin minimoituvat. Sen verran paha tunne nälkä kuitenkin on, että suosittelen lenkkeilemään enintään 10 km tyhjällä vatsalla. Muuten murina ja heikkous voi iskeä. Itse en ota lenkille edes vesipulloa, sillä kun hörppää ensimmäisen kerran tyhjään vatsaan, nälkä iskee salamana. Aamulenkin jälkeen kyllä syön heti proteiini- ja kuitupitoisen aamiaisen. Esimerkiksi maustamaton jogurtti luomuhunajalla ja myslillä on mukava aamiainen.

Näillä pitäisi päästä jo hyvin alkuun. Jos tahdotte lisätä omia vinkkejänne listaan, kirjoittakaan niitä toki kommenttiboksin puolelle. Moni ottaa neuvoja varmasti kiitollisena vastaan. Minä ainakin ottaisin!:)