Jo karvanpoistopostauksista punaisia näppyjä saavat voivat lopettaa lukemisen nyt. On nähkääs jälleen aika paneutua naisena olemisen varjopuoliin. Olen varsin utelias ja kokeilunhaluinen ihminen, joten kun sain tilaisuuden testata viimeisintä teknologiaa edustavan uuden epilaattorin, innostuin kovasti. Tämän blogin puolella on kohistu aiemmin, onko karvojenpoisto aiheena liian intiimi. Minusta ei ole, se kuuluu kuitenkin melkein kaikkien naisten elämään. Kaikotkaa siis, oi heikkohermoiset lukijani!;)

Braun

Testilaitteeni on Braunin Silk-épil 7 Dual Epilator Venus -teknologialla höystetty epilaattori. Tuon Venus-sana viittaa juurikin niihin Venus-höyliin, jotka ovat varmaankin kaikille jo ennestään tuttuja. Jos eivät ole, vaihtakaa ihmeessä ne kertakäyttöiset halpishöylät kestäviin ja ekologisempiin karvanpoistohöyliin. Tai edes miesten partahöyliin, niiden joukossakin on aikamoisia helmiä. Me, joille höylätyt sääret eivät riitä, nypimme karvamme pois juurineen vähentääksemme niiden kasvua. Tässä hommassa auttaa epilaattori, jonka pinsettirivistö nyppii karvat pois juurineen. Valitettavasti vaan lyhyimmät karvat jäävät nyppimättä, joten täydellisen sileää lopputulosta epilaattorilla ei saa. Paitsi nyt.

Tämä epiloinnin uuden aikakauden aloittava superepilaattori nimittäin loihtii kesän sileimmät sääret yhdellä ainoalla vedolla. Läpimurtotuote yhdistää ensimmäistä kertaa huipputason epilaattorin sekä Venus-teknologiaan pohjaavan shaverin samoihin kuoriin. Epilointiosaa (eli sitä pinsettirivistöä) seuraa nimittäin Venus-terä, joka sheivaa ne lyhyet karvat pois! Kysynpähän vaan, miksi tätä ei ole keksitty aiemmin.

Braun epilaattori

Braun Silk-épil 7

Koska mainoslauseet ovat aina täynnä superlatiiveja, mutta kukaan ei oikein tiedä, kuinka paljon hehkutuksesta perustuu faktoihin, testasin superepilaattorin säästääkseni teidät siltä vaivalta. Testiin saamani epilaattori on suunniteltu erityisesti suihkussa tai kylvyssä käytettäväksi, joten suuntasin suihkuun ja aloitin testioperaation. Epilointi poistaa ihokarvat juuria myöten, joten ne kasvavat takaisin hentoisempina ja lisäksi paljon hitaammin, vasta viikkojen päästä. Tämän vuoksi aion palata tähän aiheeseen noin viikon päästä ja kertoa nyt vain itse epilointiin liittyvät tuntemukseni. Tämän vallankumouksellisen laitteen uhataan tekevän päivittäisestä höylän käytöstä tarpeetonta. Epilaattorin ja shaverin yhdistäminen on tietysti myös ajankäytöllisesti varsin tehokasta.

Ihmettelin aluksi sitä, että laite on suunnattu märkäkäyttöön, sillä olen epiloinut aina kuivaa ihoa. Tämä suositus johtuu kuulemma siitä, että vedessä tapahtuva käyttö rauhoittaa ja pehmentää ihoa niin, että kipu pysyy minimissään. Akun tehokkuus verkkovirtaan verrattuna epäilytti, mutta käytössä eroa ei kyllä tuntunut. Tästä olen kyllä kokeiluni jälkeen täysin samaa mieltä, vaikka sähkölaitteen käytttäminen vedessä tuntuikin jotenkin oman hengen uhmaamiselta.;)

epilaattorin terä

Usein testipostauksissa puhutaan yllättymisestä. Tämä epilointisessio kuitenkin yllätti minut tosissaan nopeudellaan ja helppoudellaan. Verrattuna pelkkään epilointiin, tämä terällä varustettu epilaattori ylivoimainen kingi. Allekirjoittanuthan meinaan ajeli toisen jalkansa normaalilla epilaattorila ja toisen tällä uudella. Kuvamateriaalista vaan tuli niin huonoa, ettei kuvia oikein kehtaa laittaa tänne. Tämän superepilaattorin käyttö oli yhtä helppoa kuin normaalin epilaattorin, mutta samassa ajassa saatiin parempi lopputulos, koska epiloinnin jälkeen ei tarvinnut käyttää erillistä höylää. Ihmettelen muuten, kuka niin on edes keksinyt tehdä, sillä epiloinnin jälkeen iho on niin herkkä, ette höylääminen ei tulisi kyllä mieleenkään. Kuitenkin, epilaattorin märkäkäyttö osoittautui kuiva-ajoa sekä miellytttävämmäksi että kivuttomammaksi.

Kaksi suurinta plussaa tälle laitteelle ovat sen tehokkuus ja nopeus. Molempien säärien ajeluun menee vain muutama minuutti. Laitteen valo on suuri apu, sillä sen avulla mahdolliset hajakarvat on helpompi löytää. Märkäajelussa on plussaa myös se, että sheivausvaahdosta näkee, mitkä kohdat ovat vielä ajelematta. Jos jotakin negatiivista pitää keksiä, niin laitteen epilointi- ja sheivausterät voisivat olla leveämmät, jolloin ajelu olisi vielä nopeampaa. Jäin myös kaipaamaan vaihdettavaa “karvanlyhennyspäätä” bikinirajalle. En siis heitä vanhaa epilaattoriani vielä pois, koska siitä saa nyt tulla virallinen ladyshaverini. Käytön jälkeen superepilaattorini muutti asumaan lataustelineeseensä kylpyhuoneeseen ja julisti itsensä sen kuninkaaksi.

epilaattori latauksessa

Epilaatoreilla on oma uskollinen käyttäjäkuntansa, mutta muitakin keinoja suositaan. Itse en esimerkiksi ikinä uskaltaisi koskea epilaattorilla bikinirajaani. Saattaa sekin päivä vielä tulla, kun siihen rohkaistun, mutta se ei kyllä ole vielä lähelläkään. Testikokemuksia karvanpoistosta olen postaillut aiemminkin, joten niistä kiinnostuneet voivat lukea:

Lisäksi kirjoitin joskus yleisen karvanpoisto-ohjeistuksen. Meidän naisten elämä karvojen kanssa on joskus yhtä tuskaa, joten kaikki karvanpoistovinkit otetaan kommenttiboksin puolella takuulla ilolla vastaan!:)