Lupailin  aiemmin otsatukkaketutuksen kourissa testata kaikki omistamani hiuslakat ja raportoida sitten tuloksista teille. Tämä postaus sisältää kamalimpia naamakuvia ikinä, joten olkaa kilttejä ja keskittykää katsomaan vain kuvien otsatukkien tilanteita. Lähtökohtana tälle testille laitoin joka aamu otsatukkani kuntoon ja suihkutin päälle reilusti sen päivän testilakkaa. Iltapäivällä napsaisin sitten kasvoistani kuvan koskematta niihin yhtään sen jälkeen, kun tuuli oli saanut riepottaa otsistani ulkona. Aamulla otsatukka näytti suunnilleen tuolta kuin seuraavassa kuvassa ja lopputulokset löydätte tästä postauksesta kyseisen hiuslakkapullon kohdalta kommenttien kera.

otsatukka hyvin moumou

Ensimmäisenä testiin pääsi Sim Forme 4U Flexible Hairspray*. Tämä lakka oli syy siihen, miksi ylipäätään sain päähäni aloittaa tällaisen hiuslakkatestiurakan. Kyseinen lakka piti otsatukan niin huonosti kuosissa, että lopputulos oli sama kuin ilman hiuslakkaa hirmumyrskyn jälkeen. Normaalisti olen tästä lakasta kyllä tykännyt, mutta otsatukan kesyttämiseen se ei ole tarpeeksi vahvaa. Tsekatkaa muuten karmein naamakuva koko blogin historiassa, nauroin tuolle laikukkaalle ruttunassulle ehkä kymmenen minuuttia lattialla kierien!:D

sim forme 4u flexible hairspray

Toisena kokeilin Tigin S-Factor -sarjan Vivacious Hairsprayta. Lopputulos olikin aika jännä, sillä otsatukka pysyi kyllä suhteellisen kolottomana, mutta jotakin tapahtui silti. Otsatukkani kaartui koulupäivän aikana, joten päättelisin, että tämä lakka on kyllä vahva, mutta siinä ei ole juurikaan kosteussuojaa ja juurikin ilmankosteus “kiharsi” sitten otsatukkani hieman kaarelle. Tämä lakkaa tuoksuu niin ihanan mansikkaiselta, että oli melkein haaste olla antamatta tuoksusta plussaa.

tigi s-factor vivacious hairsprayKolmas lakka oli jälleen Tigin, mutta tällä kertaa kokeiluun pääsi Bed Head -sarjan Masterpiece. Tämähän on kiiltolakkaa, joten en odottanu lakalta mitään huimia lopputuloksia tässä pitovertailussa. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, koska lakka selvisi Helsigin kaupunkituulista aika hyvin. Tämä oli se päivä, kun sain päähäni, että voisi joskus kokeilla lakata otsatukan myös alhaalta. Tässä naamakuvassa näkyy hyvin, että otsiksen yläkerros on kyllä kuosissa, mutta otsaa vasten tuleva osa on sekainen.

tigi bed head masterpiece

Neljäntenä testilakkana minulla oli Schwarzkopfin Got2b-sarjan Smooth´n Chic Smoothing Hairspray*. Kuvasta ei ihan välity se fiilis, joka tästä lakasta jäi. Suihke tuntui hiuksissa kevyeltä, mutta se piti kyllä hyvin. Nuo kuvan lovet johtuvat suurelta osin salamasta, sillä testipäivän iltana peilistä katsoi tyttö, jolla on lähes yhtä kiva otsis kuin aamulla. Tätä ei tullut kyllä edes suihkuteltua niin paljon kuin muita testilakkoja. Tuulikohan tänä päivänä vähemmän kuin muulloin vai tähän väliin saatiin näin hyvät tulokset? No, olen tyytyväinen, jos onnistun tämän lakan kanssa jatkossakin.:)

Schwarzkopf Got2b Smooth´n Chic Smoothing Hairspray

Seuraavana testiin pääsi ehdoton ennakkosuosikkini. Tigin Bead Head -sarjan Hard Head Hard Hold Hairspray on pitänyt aina lupauksensa, kun on ollut kyse hiuksista. Sen avulla kiharat kestävät parikin päivää ja päähänsä voi loihtia lähes painovoimaa uhmaavia taideteoksia. Minulla ei ole ollut koskaan tästä lakasta muuta pahaa sanottavaa kuin se, että tämä ei tuoksu kovin hyvältä. Arvatkaapa miten otsatukkatestissä kävi? Tämän ex-luottohiuslakkani jäljiltä illalla kuvattu otsatukkani oli lähes yhtä hirveä kuin testin ensimmäisenä päivänä, kun sain päähäni vertailla lakkoja! Olen hyvin, hyvin pettynyt.:(

tigi bed head hard head hairspray

Kaikki testilakkani eivät olleet täysikokoisia. Tämän minilakan sain Olet ihana! -kauneussalongista Lady Gagan keikalle mukaan. Päässäni oli iso rusettikampaus ja se pysyi hienosti koko illan tämän lakan avulla. Odotin siis paljon tältä Wellan High Hair Extra Strong Control Hairspraylta. Olihan sen nimikin jo vähän muita jämäkämpi. Sumute oli huomattavan hienojakoista ja jätti otsatukan kivaksi. Valitettavasti silti tilanne oli illalla toinen. Otsis näytti livenä hieman paremmalta, mutta eipä tämäkään lakka pystynyt ihmeisiin. Valitettavasti.

Wella High Hair Extra Strong Control Hairspray

Seuraava testilakkani oli Schwarzkopfin Got2b-sarjan 2 Sexy Big Volume Hairspray. Lakkaa tuli suihkittua hieman vähemmän kuin normaalisti, joten en odottanut mitenkään huimia lopputuloksia. Tulos oli kuitenkin yllättävän hyvä, otsatukka vain oli jakautunut pivän aikana kahtia. Se enteili tällaista ajatusta jo aamulla ja ilmeisesti lakan puhti ei riittänyt estämään jakauksen syntymistä tai sitten olisi pitänyt suihkia lakkaa enemmän. Muuten tämä testilakka piti ihan kivasti, kuten huomaatte.:)

schwarzkopf got2 sexy big volume hairspray

Tigin hiuslakoista testasin seuraavana Rockaholic-sarjan Fun Times Flexible Hairsprayta. Nimensä mukaisesti tämä lakkaa lupaa joustavaa tukea, joten olen käyttänyt tätä tähän asti kiharakampauksissa. Tämä pullo sumuttaa hieman laiskasti, joten suihkeen hienojakoisuudesta en osaa sanoa mitään. Kuitenkin, pito oli ihan jees. Tuossa kuvassa otsatukan kolot jotenkin korostuvat, mutta vannon, ettei tilanne ollut noin “könttinen” oikeasti. Tämä oli ihan hyvä hiuslakka otsatukalle.:)

Tigi Rockaholick Fun Times Flexible Hairspray

Toiseksi viimeinen lakkapulloni oli Schwarzkopfin Got 2 to be -sarjan vadelmantuoksuinen Sprakling Shine Hairspray*. Tältä en odottanut juurikaan muuta kuin kiiltoa ja hyvää tuoksua. Päivän olosuhteet olivat rauhalliset, ulkona ei juurikaan tuullut. Niistä olosuhteista lakka selvisikin kivasti, mutta tämän kuvan jälkeen käväisin viemään roskat ja sen jälkeen tuulenpuuska sekoitti otsiksen täysin. Ainakin lempeisiin päiviin tätä voi siis suositella, mutta muuten tämä on parhaimmillaan kiiltolakkana.:)

Schwarzkopf Got2b Sparkling Shine Hairspray

Viimeistä testilakkaani en olisi edes halunnut testata, mutta sen skippaaminen olisi ollut huijaamista. XZ Tyrni-sarjan Erittäin voimakas Hiuskiinne*. Tiesin tämän jo etukäteen surkeaksi, mutta kokeilinpa nyt kuitenkin. Hiuskiinne on erittäin hienojakoista, joten sitä sai ensinnäkin suihkuttaa kampaukseen puoli purkkia. Se taas on suuri miinus mm. siksi, että tämä lakka haisee kamalalta. Odotetusti otsatukka meni sekaisin jo ensimmäisessä tuulenpuuskassa. Äitini vannoo tämän hiuskiinteen nimeen, mutta minulla tämä ei ole toiminut koskaan. Pettymys mikä pettymys.

XZ erittain voimakas tyrni hiuskiinne

Nyt on pienoinen testiurakka sitten suoritettu! Pahoittelen muuten mahdollisia kirjoitusvirheitä. Miksi hiuslakkojen nimien pitää olla kymmenen sanaa pitkiä eikä aina edes mitenkään helposti muistettavissa? Niinpä. Jos nyt kuitenkin joku yhteenveto pitää tehdä, niin otsatukan kesyttämiseen suosittelen lämpimästi joko kiiltoa antavaa Tigin Masterpieceä tai Schwarzkopfin silottavaa Smooth´n Chic Smoothing Hairsprayta.

(*-merkityt saatu blogin kautta)