Tein pari päivää sitten jotakin huikeaa, sillä suostuin vihdoinkin luopumaan vanhasta vaaleanpunaisesta nokialaisestani. Äitini sai joskus avatessaan uuden liittymän mustan LG:n läppäpuhelimen, joka oli kuitenkin hänelle tarpeeton, joten minä nappasin sen itselleni. Tämä on muuten ensimmäinen kännykkäni, joka ei ole Nokian. Hurjaa. Nokiani toimi kyllä muuten vielä hyvin, mutta soitettaessa se muutti usein äänen sellaiseksi puuroksi, ettei siitä saanut mitään selvää. Kiva sitten soitella jonnekin virallisiin paikkoihin. Olihan se vuosien aikana kulunut rumaksikin, pakko myöntää.

lg2

Sain kyllä Digityttöjen Heleneltä lainaan puhelimen, jota käytänkin aina kuin mahdollista, mutta siinäkin on pari ongelmaa. Se on niin iso, että reissuun on aina pakko ottaa Nokia ja jostain syystä, kyseinen kapula hävittää puhelinnumeroni aina välillä, joten voin silloin soitella vain niille ihmisille, noiden numeron muistan ulkoa. Ai mikä tekniikkakirous?;)

Meidän perheessä on tapani säilyttää uusin vanha puhelin aina varapuhelimena, ellei siinä sitten ole niin pahasti vikaa, ettei siitä voi enää hyötyä. Uuden puhelimen saapuessa vanha jää kuitenkin tarpeettomaksi enkä ole oikein tiennyt, mitä niille tehdä. Nyt sain kuitenkin sähköpostin, joka muutti kaiken. Tiedän, etten ole ainut, jonka laatikoista löytää vanhoja kännyköitä. Ne ovat kenties rikkinäisiä, ehkäpä ehjiä. Toiset ovat vain unohtuneet sinne, toisia säilytetään varapuhelimina. Joka tapauksessa, niiden hylättyjen kännyköiden määrä on Suomessa huolestuttava.

lg

Onneksi nyt on avattu KierrätäKännykkä.fi-sivusto, joka auttaa pääsemään eroon vanhoista matkapuhelimista. Puhelimet voivat olla vanhoja, puutteellisia tai rikkinäisiä, mutta niistä pääsee nyt helposti eroon. Sain tiedon sivustosta PointShopin kautta, joten älkää ihmetelkö tuota linkkiä. Se menee minun PS-profiilini kautta sivustolle. Jos tahdotte mennä sivulle suoraan ilman, että hyödyn siitä muutaman pisteen verran, voitte naputella tuon nettiosoitteen selaimeenne.:)

Maksuton ja helppokäyttöinen KierrätäKännykkä.fi toimii niin, että sivustolta etsitään oman puhelimen malli ja sille tilataan ilmainen kierrätyspaketti. Paketti lähetetään ilmaiseksi takaisin puhelimen kera ja puhelimesta saa maksun tililleen 24 tunnin sisällä. Kyllä vaan, vanhoista luureista saa siis vähän rahaa. Jos tahtoo olla oikein hyvä ihminen, sivustolla voi luovuttaa osan rahasummasta hyväntekeväisyyteen. Kierrättämällä matkapuhelimesi säästät luontoa ja pääset eroon turhasta roinasta. Kaikki  matkapuhelimet ikään ja malliin katsomatta kierrätetään asianmukaisesti. Aika mahtavaa minusta.