En tiedä, aloittaisinko innostuneesta esittelystä vaiko hämmentyneestä pohdinnasta. Koska olen harvoin hämmentynyt, ollaan nyt sitten kunnolla.:) Käväisin eilen Seppälässä ja yllätyin suuresti. Tottakai toisia merkkejä kopioidaan ja vaikutteita otetaan, mutta eikö kauppaa haittaa, kun asiakas löytää koruhyllystä monta muiden liikkeiden aiemmin myymää korua?

Ensimmäisenä silmiini osui musta kangaskoru, jossa on muovisia “jalokiviä”. Kyllä vaan, lähes tismalleen samanlainen kuin se, jonka sain KappAhlin Vintage-mallistosta. Muovikivet saattoivat olla hieman eri muotoisia, mutta muuten koru oli täysi kopio KappAhlin korusta. Jos mustat kangaskorut asettaisi vierekkäin, niitä ei nopealla silmäilyllä erottaisi toisistaan. Ihan fiksuahan se on myydä toisten ideoita, mutta entä se leimautuminen? Vaikka Seppälän Limited Collectionin suunnittelija olisikin keksinyt korun ensin, KappAhlin mallisto julkaistiin ennen Sepppälän mallistoa. Huippumerkkien designerien kopioinnin ymmärrän sillä tavalla, että tavallisillekin kuluttajille halutaan tuoda catwalkilla nähtyjä juttuja, mutta minusta on hieman outoa, että nämä edullisemmat merkit kopioivat näin räikeästi toisiaan. Vai ovako Seppälä ja KappAhl vain luoneet jonkun kalliimman merkin korusta halvemman version eivätkä välitä, että kilpaileva merkki on tehnyt samoin? Kuka tietää.

Toisena huomasin airomaisista metallipaloista koostuvan korun, jonka itse omistan pronssinvärisenä. En onnistunut löytämään korun kuvaa blogistani, mutta ainakin Marialla taitaa olla sama koru. (Linkkiapua saa antaa!)Tällä kertaa tätä korua myi ensimmäisenä H&M. En tiedä, olisinko muuten edes kiinnittänyt huomiota näihin kopiokoruihin, ellen itse omistaisi niitä ja ellei niitä olisi löytynyt hyllystä useamman korun verran. Kiinnitättekö te huomiota tällaisiin asioihin?

prinsessakoru

Olin nähnyt tämän “kopiokorun” vaaleanpunaisena jossakin ja nyt näin sen livenä Seppälässä. En voinut vastustaa korun viehätysvoimaa ja koska se sopi ostohetkellä päälläni olleeseen jakkuunikin kivasti, ostin sen. Mustalle korulleni on tullut vain muutama käyttökerta, mutta tämä vaaleanpunainen voisi toimia paremmin minulla.:) Varsinkin, kun kohta on kesä ja vaaleat värit valtaavat vaatekaappini.