En saa unta. Mietin salaattia, joka on vaivannut mieltäni jo tunteja. Salaatissa yhdistyisivät rapeat salaatinlehdet, suolainen pekoni ja voimakas sinihomejuusto. Pohdin kirsikkatomaatteja, harkitsen sipulia. Toimisikohan omena? Uskaltaisinko koittaa balsamicoa ensimmäistä kertaa kotona? En saa unta ennen kuin olen päättänyt, että aamulla teen pekonisalaattia. Ja voi tytöt, kyllä tästä tulikin hyvää!<3

Pekonisalaatti

pekonia

pinjansiemeniä

balsamicoa

kirsikkatomaatteja

salaattia

sinihomejuustoa

Sekoittelin aineksia niin innoissani, ettei osaa kovin hyvin arvioida niiden määriä. Kuvista saa ehkä jotakin vinkkiä raaka-aineiden keskinäisistä suhteista, mutta en tiedä, auttaako se. Toivottavasti.:) Salaatti siis revitään ja sen päälle pirskotellaan balsamicoa. Kirsikkatomaatit halkaistaan ja sinihomejuusto murennetaan. Pekonit paistetaan ja aivan loppuvaiheessa pannulle lisätään pinjansiemenet.

pekonisalaatti

Itse nautiskelin salaattia Pirkan maailman parhaan pakastepitsan kanssa. Kinkku-rucolapitsa tuli kuorrutettua vielä mozzarellalla, joten annoksessa oli lopulta kolmea eri juustoa.;) Olen aivan ihastunut tuohon rapeaa, paksupohjaiseen pitsaan sen jälkeen, kun ystäväni toi sitä kerran minulle kampaajapalkkioksi. Harvoin sitä ihastuu pakasteisiin näin. Viimeksi ehkä yläasteella, kun tajusin, että nuggetit ovat parastan maan päällä!:D Onneksi se kausi on jo ohi.

pekonisalaatti pitsalla