KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / MUUMI BABY

Muistan äitiyteni ensihetkiltä sen valtavan hämmennyksen, kun piti päättää, minkä vaippamerkin vaippoja kokeillaan ensimmäisenä. En tiennyt, testatako vaippapaketteja aakkosjärjestyksessä, paketin kuvan vaiko kuulemieni huhupuheiden perusteella. Vaippamerkkivalintaamme vaikutti lopulta moni asia, minkä vuoksi olemme kokeilleet tämän puolentoista vuoden aikana monia eri merkkejä. Nykyään tiedän jo, mitkä istuvat parhaiten pojan pienelle pyllylle, minkä merkin imukyky on ylivoimainen ja millä merkillä tietyt mallit ovat parempia kuin toiset. Kun kerroin äidilleni, että ensimmäinen iso yhteistyökampanjani blogimuuton jälkeen tulee olemaan Muumi Baby -vaippojen testailua, paljastui, että äitini on varsin fanaattinen tämän kotimaisen vaippamerkin suhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Testiin saamamme vaippapaketti ei todellakaan ollut ensimmäinen kokeilemamme, vaan olemme satunnaisesti ostaneet Muumi Baby -vaippoja Nöpsylle. Muistaakseni näitä odotti jo ihan vauva-aikana paketti mummolassa, sillä vaippahyllyllä yhteistyö Allergia- ja astmaliiton kanssa sekä Joutsenmerkki vakuuttivat tuoreet isovanhemmat. (Tarjoushaukka-pappa tosin yritti ähkien punkea markettimerkkien omien vaippojen luokse, mutta asiasta puhuttuamme hän ymmärsi, että näissä asioissa laatu on tärkeintä.) Käytössä todettiin, että ns. muumivaipat istuvat sirolle lapselle hyvin ja ne että ovat pehmeimpiä testaamistani vaipoista. Jos vaipan materiaali on kovin muovinen, tulee heti mieleen, miten huonolta se tuntuukaan lapsen ihoa vasten. Näiden kohdalla en miettinyt sellaista lainkaan, vaipan tuntuma on ensiluokkainen. Huomasittehan muuten, että Muumi Baby -kotisivun oikeasta yläkulmasta voi tilata ilmaisen vaippanäytteen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten niihin varsinaisiin testihuomioihin. Plussaa vaipat saivat pehmeydestä ja kotimaisuudesta. Minä pidän erityisesti siitä, etteivät vaipat tuoksu voimakkaasti. Imukykykin oli hyvä, sillä teippivaipat eivät päästäneet edes 12 tunnin yöunien aikana pissaa sivusta. Tosin olen kyllä huomannut, että jos pissaa tulee ohitse, vaippa on kiinnitetty huonosti tai se on lapselle väärää kokoa. Aivan vastasyntyneen kanssa ohivuotoja sattui eniten, kun oudommat vaipanvaihtajat eivät uskaltaneet laittaa pienelle teippejä tarpeeksi kireälle. Synnytyslaitoksella opetettiin, että vaipan ja ihon väliin tulisi mahtua yksi sormi. Siis vain yksi sormi. Myös housuvaippojen kanssa meillä on sattunut aikaisemmin muutama vahinko, sillä sellaisen imukyky ei riitä näin isolla pojalla koko yöksi teippivaipan tavoin. Siksi testasin näitä Muumi Baby -teippivaippoja vain päivisin ja odotetusti hyvin tuloksin. Teippivaipat ovat silti enemmän mieleeni, koska niiden kokoa ja samalla istuvuutta voi säätää.

Miinusta pojan pappa antoi vaipoille siitä, että teippivaippojen kiinnitysteipit erottaa huonommin kuin joistakin toisista vaipoista, joista kuulemma näkee helpommin, miten päin vaippa kuuluu pukea päälle. Minulla ei tällaista ongelmaa ollut, sillä vaippojen kuvioinnistahan näkee heti, että Muumit kuuluvat vaipan eteen. Pappaa hieman hävetti, kun paljastin tämän “jipon”. Asiaa pohdittuamme päädyimme siihen, että Muumi Baby -vaipoissa on huonoa se, ettei niitä ole tarjouksessa kaupoissa yhtä usein kuin esimerkiksi muutamaa kilpalevaa merkkiä. Myös mainostamisessa oli moitittavaa, sillä jos vaippoja lähtee ostamaan esimerkiksi televisiomainosten perusteella, tätä merkkiä ei juuri ole ruudussa näkynyt. Tunnettuutta voisi siis lisätä huomattavasti, sillä tällainen luontoystävällisempi kertakäyttövaippa olisi takuulla monen mieleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska vaippoja ei voi koskaan olla liikaa varastossa, yhteistyöhömme kuuluu myös kiva arvonta. Palkintona tässä arvonnassa on mahtava Muumi Baby -tuotepaketti, joka sisältää tietysti vaippoja, mutta myös kaikenlaisia vauvanhoitotuotteita. Voittajia arvotaan yksi. Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen, millä perusteella valitsee vaippamerkin kaupassa. Arvonta-aika päättyy VIIKON PÄÄSTÄ eli maanantaina 4.1.2016 kello 12:00. Kannattaa sen jälkeen käydä katsomassa tämän postauksen kommenteista, kehen arpaonni osui. Muistuttelen kyllä vielä asiasta. 🙂

Edit: Toki saa siis kestovaippamerkkejäkin mainita vastauksissa, annoin hieman epämääräisen vastausohjeistuksen. Täällä ei mitenkään syrjitä kestoja käyttäviä, vaikka palkinto onkin ehkä hyödyllisempi kertakäyttövaippoja suosiville.