OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nöpsyn synttärit olivat jo heinäkuussa. Oikean syntymäpäivän aamuna juhlittiin pienessä mittakaavassa mummolassa maalla, mutta tänään kahviteltiin vähän isommin täällä kaupungissa. Kutsuimme miehen puolen sukulaisia ja ystäviä kylään. Heti, kun juhlapäivämäärä lyötiin lukkoon, aloin suunnitella tarjoiluja. Lusikkajuustokakuista postailen myöhemmin, samoin lahjoista. Tulin jakamaan Instagramin puolella ihastuttaneiden pöllöleivosten ohjeen nyt, kun synttärisankari vetelee sikeitä isänsä kainalossa. Leivokset tehtiin maailman parhaan lehden eli Kotivinkin ohjeella. Koska siivottavaa riitti ja taaperon kanssa kaikkeen uppoaa viisinkertainen aika, Pyysin Nooran saapumaan vähän muita vieraita aikaisemmin. Tässä meidän kokkailujemme lopputulos ja tietysti se resepti.

 

Taikina

200 g voita

3 ½ dl maitoa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

Kuorrute

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

75 g pehmeää voita

6 ½ dl tomusokeria

1 dl kaakaojauhetta

Koristelu

(super) Domino-keksejä

vadelmaveneitä

Dajm-rakeita

Sulata voi kattilassa ja lisää maito joukkoon. Yhdistä kaikki kuiva-aineet keskenään isossa kulhossa, vetoisuuden olisi hyvä olla suunnilleen pari litraa. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sekoita kaikki kuorrutteen raaka-aineet keskenään. Anna sillä aikaa leivospohjan jäähtyä rauhassa ja levitä kuorrute vasta hyvin jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa levyn reunat siisteiksi ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutus on niin jämäkkää, ettei se valu reunojen yli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leikkaa kuorrutettu levy joko 25 pienemmäksi tai 16 vähän isommaksi leivokseksi. Yritä olla napostelematta suklaapaloja suuhusi jo tässä vaiheessa, sillä paras osa eli koristelu on vielä edessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Irrota Domino-keksin toinen puoli kiertämällä keksiä hellävaroen. Paina keksin täytteeseen  silmäksi Dajm-rae. Tässä voi käyttää kuorrutusta liimana, mutta ilman sitä silmästä tulee siistimpi. Nosta kaksi keksisilmää mokkapalan päälle pöllön silmiksi. Paina vadelmavene linnulle nokaksi. Murra jäljelle jääneistä Domino-keksien kansista pöllöille tuuheat kulmakarvat. Tittidii – valmista tuli! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA